Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 jul 2018

Tesla onthult per verrassing zeer limited-edition surfboard

Elon Musk is een ware alleskunner. De excentrieke miljardair focust zich niet alleen op de revolutie van elektrische auto’s, maar wil de mensheid ook naar mars brengen. Tussendoor brengt Musk ook vlammenwerpers, petjes en.. surfboards uit. Maak kennis met het limited-edition Tesla Surfboard.

Tesla Limited Edition Surfboard

De strakke surfplank werd afgelopen vrijdag op de site van Tesla gespot. We hebben direct slecht nieuws voor je: het surfboard was binnen enkele minuten uitverkocht. Op het moment van schrijven is het helaas ook onduidelijk of er nieuwe voorraad aankomt.

Tesla had slechts tweehonderd exemplaren op voorraad, met een prijskaartje van 1500 dollar per stuk. De rode en zwarte surfplanken zijn gemaakt in samenwerking met Lost Surfboards. Zoals je kunt zien is het design gebaseerd op Tesla‘s elektrische auto’s.

Verwacht geen elektrische high-tech gadgets: dit zijn vrij simpele surfboards. De afwerking is echter van hoog niveau. De bovenkant is gemaakt van Black Dart carbon fiber. Dat is een zeer licht doch sterk materiaal dat je wellicht kent van het interieur van de Tesla Model 3. Daarnaast is op subtiele wijze het logo van de autofabrikant in de plank verwerkt.

Al met al is het een pareltje voor verzamelaars, dat waarschijnlijk binnenkort met dikke winst verkocht zal gaan worden op Ebay. Overigens is dit helemaal geen opmerkelijke zet voor Tesla. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld zijn eigen kledinglijn, inclusief shirts, truien en jassen.

En vergeet niet de Boring Company vlammenwerper, waarmee Musk op slimme wijze geld ophaalde voor zijn boorbedrijf. De schatrijke alleskunner weet maar al te goed hoe je een merk op de kaart zet. Voorlopig kunnen we helaas enkel verlekkerd naar de productfoto’s staren…

 

Tesla

Reageer op artikel:
Tesla onthult per verrassing zeer limited-edition surfboard
Sluiten