Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 6 feb 2019

Tesla gaat iPhone-hoesjes, hoodies, modelauto’s en meer verkopen

Elon Musk weet als geen ander wat de kracht kan zijn van een goed merk. Tesla is meer dan een autofabrikant, net zoals een iPhone meer is dan een smartphone. Het zijn status-objecten, met een imago waar je U tegen zegt.

Tesla iPhone-hoesjes en meer

De volgende stap voor Tesla is daarin het lanceren van een eigen online store. Nog vandaag opent Musk een eigen webshop binnen Amazon.

Daarin wordt merch van het automerk verkocht. Het gaat onder andere om hoesjes voor je iPhone met het Tesla-logo erop, Model S modelautootjes, shirts, hoodies en meer.

Bijna alle merch is zwart, met minimalistische logo’s en designs. Het zijn dus geen goedkope promotie-items die de naam van de fabrikant schreeuwen, maar smaakvolle ontwerpen waar je mee rond wilt lopen.

Het is niet de eerste keer dat Musk en Co. dergelijke accessoires verkopen. De miljardair staat bekend om zijn hobbyprojectjes en bizarre ideeën. Zijn Boring Company pakte een mooie lading PR door bijvoorbeeld een vlammenwerper te verkopen.

Dan gaat het dus om losse acties met zeer beperkte oplages, maar de store op Amazon zal juist een groter publiek bereiken en op vaste basis.

Vandaag online op Amazon

Vooral de diecast modelautootjes vallen op. Je kunt er onder andere een bemachtigen van de Model S. Ze zitten vol kenmerkende details, van de afwerking van de buitenkant tot het interieur. Je kunt zelfs de deuren en de motorkap openen.

Voor prijzen, verkoopdetails en het complete assortiment moeten diehard Tesla-fans nog heel even geduld hebben. Later vandaag komt de Tesla Store online.

Reageer op artikel:
Tesla gaat iPhone-hoesjes, hoodies, modelauto’s en meer verkopen
Sluiten