Cars 24 jul 2018 Ilona Braam

Elon Musk pakt slecht nieuws rondom Tesla Model 3 aan

De Tesla Model 3 is één van die auto’s de behoorlijk wat aandacht heeft gekregen (en nog steeds krijgt) in de media. Toen hij werd onthuld was hij de trots van Tesla en al snel volgden er zo’n 400.000 reserveringen. Helaas kwam daarna de “production hell” en rolden er veel de weinig Model 3’s de fabriek uit. Inmiddels lijken de productieproblemen verleden tijd te zijn, maar volgens een analist zouden dusdanig veel mensen hun reservering weer afzeggen dat dit aantal hoger is dan het aantal nieuwe reserveringen.

Duizend dollar terug

Voor een reservering van de Model 3 moet je eerst 1000 dollar neerleggen. En natuurlijk kun je je daarna altijd nog bedenken en dat deden behoorlijk wat mensen ook tijdens de productieproblemen van de auto. Deze annuleringen zouden volgens de analist niet zijn opgehouden, maar juist omhoog zijn geschoten.

Tesla Model 3

Nog steeds grote interesse Model 3

Uiteraard is dit bericht ook bij Elon Musk terechtgekomen en de man besloot hierop naar hij favoriete social media platform te grijpen om de feiten eens op een rijtje te zetten. Musk geeft ten eerste aan dat hij niet weet waar deze onzin vandaan komt. Hij zegt verder dat we in de toekomst wel zullen zien wat er gebeurt, maar dat ze de week daarvoor 2000 nieuwe Model S en X bestellingen hadden en maar liefst 5000 nieuwe orders voor de Model 3.

So far so good

Met zijn bericht geeft Musk aan dat de interesse voor het kopen van een Model 3 nog steeds groot is. Hij geeft echter geen cijfers met betrekking tot het aantal annuleringen. Waarschijnlijk zullen we deze cijfers ook niet gaan krijgen. In de tussentijd gaat het in ieder geval weer lekker met de productie van de auto en lukt het om per week 5.000 exemplaren te produceren. We zullen zien of ze dit volhouden en of de volgende stap van het plan ook een succes wordt. Tesla beloofde namelijk de productie te zullen verhogen naar 6.000 auto’s per week.

Dat betekent dan nog harder werken in de Tesla fabriek. Musk gaf eerder aan op de grond te slapen, zodat zijn werknemers zagen dat hij het nog zwaarder had dan zij. Wie weet wat Elon dan weer bedenkt om zijn leed groter te maken. Slapen op een spijkerbed?

BGR

Reageer op artikel:
Elon Musk pakt slecht nieuws rondom Tesla Model 3 aan
Sluiten