Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Cars 14 nov 2019

Bitter pil voor BMW: 3 Series-eigenaren verruilen auto voor Tesla Model 3

Tesla is al lang geen kleine speler meer in de autowereld. Met name als het gaat om de meer high-end auto’s dan doen de elektrische auto’s van Tesla het meer dan goed. De cijfers uit een recent onderzoek naar hoe de Tesla Model 3 in de markt ligt liegen er niet om.

Bloomberg voerde een onderzoek uit onder 5000 Tesla Model 3-eigenaren. Uit dat onderzoek bleek dat veel van de eigenaren hun BMW verruilden voor de elektrische auto.

BMW krijgt hardste klap van Tesla Model 3

Uit het onderzoek van Bloomberg blijkt dat het succes van Tesla de grootste bedreiging is voor BMW. Zo verruilden het grootste deel van de Tesla Model 3-eigenaren in de Verenigde Staten hun BMW voor de Tesla. De BMW Series 3 werd in het specifiek het vaakst vervangen door Tesla’s Model 3. Naast de Toyota Prius sedan dan.

Het onderzoek concludeert dat BMW het meest wordt geraakt door de knallende verkoopcijfers van Tesla. Meer dan ieder ander automerk. Dit betekent echter niet dat Tesla meer auto’s verkoopt dan BMW. Deze laatste verkoopt nog altijd meer auto’s. Zowel in de VS als wereldwijd gezien. Het automerk van Musk heeft ook nog geen jaarlijkse winst omgezet, in tegenstelling tot BMW die dit uiteraard jaar in en uit al wel heeft.

BMW 3 Series
(Bron: ANP / EPA / Armando Babani) (Bron: ANP / EPA / Armando Babani)

Verkoop elektrische auto dreun voor niet-elektrische auto’s

Dat een grote groep BWM-eigenaren liever in de elektrische auto maakt spreekt voor Tesla. Traditionele autofabrikanten voelen de concurrentie van elektrische alternatieven steeds sterker. Zo claimde Elon Musk een maand geleden dat auto’s die rijden op fossiele brandstoffen sneller in waarde dalen dan de elektrische variant. Dit kan een goede reden zijn voor auto-eigenaren om over te stappen naar elektrische auto’s.

Tesla Model 3 elektrische auto

Met name de Tesla Model 3 draagt bij aan de shift naar elektrisch rijden. Ook veel Europese auto-eigenaren verruilden hun luxe Europese auto voor de Amerikaanse elektrische variant.

Reageer op artikel:
Bitter pil voor BMW: 3 Series-eigenaren verruilen auto voor Tesla Model 3
Sluiten