Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 8 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Lancering Tesla Model 3 in Nederland stelt teleur

Afgelopen woensdag was een bijzondere dag voor Nederlandse Tesla-fans. Althans, dat was het plan. De Tesla Model 3 kon opgehaald worden in Tilburg!

Tesla Model 3 in Nederland

De meeste enthousiastelingen keerden echter teleurgesteld terug. De ambitieuze autofabrikant kon alsnog niet voldoen aan de verwachting van veel lokale klanten. De Model 3’s konden toch niet opgehaald worden, ook niet na uren wachten.

Tesla CEO Elon Musk legt uit uit dat ‘onverwachte uitdagingen’ een tijdige levering bemoeilijkten, maar belooft ook tegelijkertijd beterschap. Ach, we zijn gewend van de fabrikant dat deadlines nou niet bepaald… honderd procent gehaald worden.

De leveringsproblemen komen op een voor Tesla kritiek moment. Onlangs maakte het bedrijf bekend zeven procent van zijn fulltimers te gaan ontslaan. Musk benadrukt dat die ontslagen en het debuut van de Model 3 in Europa een “kleine winst gaan opleveren.”

3000 units naar Zeebrugge

Maar ja, dan moet die levering wel plaatsvinden. De ergste productieproblemen zijn er gelukkig vorig jaar al uitgehaald in de Verenigde Staten. Na initiële tegenslagen werd de productie van de Tesla Model 3 opgevoerd naar 5.000 exemplaren per week.

Het idee is dat er de komende maanden maar liefst 3.000 units van de Model 3 naar Zeebrugge zullen worden verstuurd, in België. Het aantal verkochte exemplaren staat al op 14.000. De komende weken moet.

Musk wijt de problemen in België niet zo zeer aan de productie, maar aan het feit dat het de eerste keer is dat Tesla via Zeebrugge zijn auto’s verscheept.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Lancering Tesla Model 3 in Nederland stelt teleur
Sluiten