Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 6 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Elektrisch monster: Tesla Model 3 komt eindelijk naar Nederland

In Amerika is de betaalbare Tesla Model 3 ondanks productieproblemen al langere tijd beschikbaar. Het model heeft zelfs de autofabrikant gered. Maar goed, in Nederland rijden ze nog steeds niet rond. Daar gaat in februari 2019 verandering in komen, zo heeft de autofabrikant officieel bevestigd.

Tesla Model 3 naar Nederland

Nederlanders die zich al eerder hebben ingeschreven en een aanbetaling hebben gedaan, kunnen nu al hun auto samenstellen. Overigens gaat het nog niet om de meest betaalbare variant van de Model 3.

In Nederland wordt eerst de versie met de grootste accu en de Performance-variant geleverd. Daar betaal je respectievelijk 58.800 euro en 69.700 euro voor. Nog meer slecht nieuws: wanneer je de Model 3 zakelijk koopt, loop je het bijtellingsvoordeel mis. De auto’s worden immers pas vanaf februari geleverd. Oftewel, boven de 50.000 euro draag je gewoon 22 procent af.

Het is nog niet bekend hoeveel Nederlanders zich al hebben ingeschreven voor de Tesla Model 3. De Amerikaanse autofabrikant maakt dergelijke cijfers vooralsnog niet bekend. Ook is het onduidelijk hoeveel exemplaren er voorradig zullen zijn.

Tesla Model 3

Je kunt in ieder geval even met de nieuwe elektrische bolides vooruit. De variant met de grote accu kan 544 kilometer rijden voor je weer op zoek moet gaan naar een oplaadpunt. Het automerk hoopt volgend jaar zijn betaalbare model in meer landen uit te gaan rollen.

Tesla kampte dit jaar lagere tijd met productieproblemen. Uiteindelijk werden de productietargets wel gehaald, en rollen er naar verluidt 1000 exemplaren van de Model 3 van de band. En de assemblagefabriek in Tilburg? Het is helaas niet bekend of de Nederlandse Tesla-fabriek een rol gaat spelen.

Check ook de prestigieuze race die de Model 3 onlangs won, maar alsnog verloor vanwege een bizarre reden. Beschamend!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrisch monster: Tesla Model 3 komt eindelijk naar Nederland
Sluiten