Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tesla 18 nov 2018

Elon Musk wil productie Tesla Model 3 opschroeven naar 7.000 units per week

Naast de Elon Musk tweets heeft ook de productie van de Model 3 dit jaar voor veel spanning en sensatie gezorgd bij Tesla. Het leek erop dat ze telkens net wat te ambitieus waren, waardoor deadlines maar niet gehaald werden en behoorlijk wat Model 3 kopers zonder hun nieuwe auto kwamen te zitten. Inmiddels lijken ze het productieproces redelijk probleemvrij te hebben gekregen en wil Elon Musk de productie van de auto deze maand nog verhogen van 5.000 units per week naar 7.000.

Duizend Model 3 units per dag

Deze keer laat hij dat gelukkig niet weten via Twitter, maar in een interne email aan het Tesla personeel. In de email geeft hij aan dat tegen 28 november alle Tesla Model 3 subsystemen klaar moeten zijn om consistent samen minimaal 50 units per uur af te leveren. Musk gelooft dat dit nodig is om 1.000 Model 3 auto’s per dag te produceren, rekening houdend met de werkbare tijd van de machines.

Tesla Model 3

Problemen meteen aanpakken

Ook vraagt Musk in de mail aan het productiepersoneel of ze het meteen kunnen laten weten als ze problemen zien, die voor vertragingen zouden kunnen zorgen. Op deze manier zou Musk meteen kunnen ingrijpen, zodat de deadlines gewoon gehaald worden. Dit zou volgens de man extreem belangrijk zijn voor de voorspoed van Tesla.

Eerder liet Elon Musk weten dat het mogelijk zou moeten zijn om de productie van de Model 3 te verhogen naar 7.000 units per week, aangezien ze hiervoor alleen de bestaande productielijnen moesten upgraden en geen nieuwe hoefden te te voegen. We zullen zien wat ervan terecht komt en of Tesla aan het einde van de maand on-a-roll is. In de tussentijd heeft de Model 3 een prestigieuze race gewonnen, maar om een bizarre reden toch verloren.

Electrek

Reageer op artikel:
Elon Musk wil productie Tesla Model 3 opschroeven naar 7.000 units per week
Sluiten