Noah Korevaar
Noah Korevaar Rides 4 sep 2018

Productie Tesla Model 3 opnieuw probleem (Maar er is goed nieuws)

Tesla maakte eind juni trots bekend dat het 5000 exemplaren van de Tesla Model 3 per week had geproduceerd. Dat beloofde veel goeds voor de toekomst. Waren de productieproblemen dan eindelijk toch voorbij?

Ambitieuze doelen Tesla Model 3

Musk deed er natuurlijk meteen een schepje bovenop, en stelde een ambitieus doel voor eind augustus: 6000 exemplaren per week. Nu is het 4 september, dus hoe heeft dat uitgepakt.

Het antwoord is volgens Electrek vrij simpel: niet zo goed. Betrouwbare bronnen van de publicatie claimen dat Tesla 4300 Model 3 units heeft geproduceerd in de laatste week van augustus. Sterker nog, sinds dat record van eind juni zijn er nooit meer dan 5000 exemplaren per week afgeleverd.

Tesla Model 3

Die eenmalige sprint is dus allesbehalve representatief. Toch is er ook goed nieuws: de autofabrikant ligt naar verluidt nog steeds op schema om zijn productiedoelen voor dit kwartaal te behalen. Het derde kwartaal van 2018 komt in september ten einde.

De kans dat Tesla echter opnieuw zijn productieaantallen zo trots zal delen, is klein. Al met al is het geen verrassende situatie: analisten wezen er al eerder op dat het tempo van 5000 units niet realistisch is op de korte termijn.

Dikke pech voor de consument

 

Dat blijkt nu dus ook te kloppen, als we de eerdergenoemde bronnen moeten geloven. De lagere productieaantallen hebben niet alleen onder de streep impact op de financiële resultaten van Tesla zelf, maar ook op de consument.

Fans met preorders op zak, moeten waarschijnlijk nog langer op hun droomauto wachten. Dat geldt vooral voor preorders van de goedkopere uitvoeringen van de Tesla Model 3. Eind september horen we hopelijk meer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Productie Tesla Model 3 opnieuw probleem (Maar er is goed nieuws)
Sluiten