[REVIEW] Zes redenen om de Tesla Model 3 (niet) te kopen

Tesla Model 3 kopen: boordevol tech

Eerst het punt waar wij bij WANT het meest enthousiast van worden: de tech die Tesla in deze wagen gestopt heeft. Je kunt Tesla eigenlijk beter zien als tech-startup dan als autofabrikant en dat merk je. Centraal in de auto staat een gigantisch scherm. Daarmee bedien je hem en zie je hoe snel je rijdt. Je kunt er echter ook allerlei andere toffe dingen mee.

Tesla Model 3 review scherm
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Tesla heeft bijvoorbeeld een internetverbinding in de Model 3 ingebouwd, waarmee je overal in Europa gratis online kunt. Zo kun je via de ingebouwde browser even wat opzoeken, maar ook bijvoorbeeld je favoriete muziek streamen. Spotify Premium is standaard van de partij; podcasts luister je via TuneIn.

Tesla ziet je smartphone als de primaire sleutel

Sta je te wachten op een parkeerplaats of aan de lader? Dan kun je helemaal los met de ingebouwde gameconsole. Daar staan allerlei games op; de leukste is ongetwijfeld Beach Buggy. Een racegame a la Mario Kart die je met het stuur en de rem van de auto bedient. Je wielen draaien daarbij mee. Of dat erg goed is voor je banden en assen vraag ik me trouwens af. Volgens Tesla komt het allemaal wel goed zolang je je Model 3 niet als vervanging voor je PlayStation ziet.

Tesla Model 3 review gaming
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Auto ontgrendelen? There‚Äôs an app for that! Met de Tesla-app kun je de auto niet alleen op afstand monitoren en alvast opwarmen; hij dient ook als sleutel. Hoewel je ook een ‚Äėfysieke sleutel‚Äô krijgt in de vorm van een creditcard, ziet Tesla je smartphone als de primaire sleutel. Een keertje instellen en vervolgens hoef je nooit meer na te denken over het openen en sluiten van je auto. Mits je je smartphone bij je hebt en bluetooth aan hebt staan. Ik ben fan.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Zes redenen om de Tesla Model 3 (niet) te kopen
Sluiten