[REVIEW] Zes redenen om de Tesla Model 3 (niet) te kopen

Tesla Model 3 kopen: Autopilot

Misschien wel het mooiste stukje tech in een Tesla: Autopilot. Die naam is enigszins misleidend; Autopilot zorgt er zeker niet voor dat de Model 3 autonoom rijdt. Het zorgt er wel voor dat je als bestuurder op de snelweg veel minder hoeft te doen. Eigenlijk is Autopilot een geavanceerde vorm van adaptive cruise control met lane assist. Groot voordeel tegenover veel vergelijkbare systemen: Autopilot anticipeert beter en kan ook filerijden.

Tesla Model 3 review design
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Tijdens het rijden op de snelweg ben je daardoor vooral nog aan het monitoren. Zeker in een file is dat een stuk minder vermoeiend. Dat betekent zeker niet dat het perfect is: de Autopilot rijdt een beetje onrustig en het is me regelmatig gebeurd dat hij zonder reden in de ankers gaat. In principe kan de auto zelf van baan wisselen als je dat via het knipperlicht initieert. Daar heeft hij helaas erg veel ruimte voor nodig, waardoor het in de praktijk vaak misgaat. Autopilot is dus zeker nog niet perfect. Het mooie is wel dat dat met updates verbeterd kan worden.

Tesla Model 3 review design
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Die updates zijn sowieso top. In principe heeft elke Tesla die van de band komt rollen alle hardware in huis om volledig autonoom te rijden. Zodra de software en regelgeving zo ver zijn, bestuurt jouw Tesla Model 3 zichzelf dus. Ik verwacht trouwens wel dat je het vrij lang met de auto moet volhouden om dat mee te maken. Op het moment gaat de Autopilot nog relatief vaak de mist in en het lijkt er niet op dat de wetgeving op het gebied van autonoom rijden snel klaar zal zijn.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Zes redenen om de Tesla Model 3 (niet) te kopen
Sluiten