Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 10 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Aanhoudende problemen Tesla komen naar voren in nieuwe video’s

Tesla is ontzettend populair. Niet alleen door zijn elektrische auto’s, maar ook als merk. De innovatieve speler doet wat dat betreft aan Apple denken: het is echt een merkidentiteit. Het voelt bijna alsof Tesla niks fout kan doen. Helaas is dat toch echt niet waar.

Tesla: innovator, maar niet zonder problemen

De Tesla Model 3 is een fantastische auto. Althans, daar lijkt het sterk op. Door productieproblemen lukt het Tesla niet om zijn auto daadwerkelijk breed uit te rollen, met alle gevolgen van dien. Elon Musk zorgt ervoor dat de hele markt moet innoveren, wat natuurlijk een zeer goede zaak is. Dat neemt echter niet weg dat Tesla’s auto’s een hoop problemen hebben.

En dan hebben we het vooral over de bouwkwaliteit. Autogiganten hebben decennia aan ervaring en kwaliteitscontrole, iets waar Tesla simpelweg nog niet aan kan tippen. De bouwkwaliteit en finish van Tesla’s elektrische auto’s is volgens velen gewoon niet van het niveau dat je voor die prijzen verwacht.

Tesla Model 3 Amazon elektrische auto

Check bijvoorbeeld de onderstaande video. Deze eigenaar van de Tesla Model S vertelt over zijn oneindige rits aan problemen. Hij heeft zijn bolide nog maar tien maanden, maar toch heeft de YouTuber al zes keer zijn Model S moeten laten repareren. De conclusie is duidelijk: dat is niet normaal. Vervelende geluiden, een deur die los raakt: dit zijn problemen die je niet eens accepteert bij een spotgoedkope auto, laat staan een prijzige en exclusieve Tesla.

Hij is misschien een uitzondering, maar dit zijn problemen die Tesla zich niet kan veroorloven in de toekomst. Het elektrische merk wil echt een automerk voor de massa worden, waar het nu nog vooral diehard autofans bedient. Die accepteren wellicht de kleine dingetjes, maar de doorsnee consument verwacht gewoon een degelijke auto.

Als bonus hebben we nog een video voor je. Daarin zie je wat er gebeurt met de geperforeerde stoelen van Tesla na 120.000 kilometer op de teller. We hebben gelukkig goed nieuws: de autofabrikant gebruikt niet meer dit soort stoelen. Een ding is duidelijk: denk twee keer na voor je een nieuwe auto aanschaft.

Heb je overigens de Le Mans raceauto van Tesla al gezien? Of check deze innovatieve en elektrische waterstoffiets, die je binnen twee minuten kunt opladen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Aanhoudende problemen Tesla komen naar voren in nieuwe video’s
Sluiten