Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 22 jan 2018

Dronken bestuurder Tesla Model S gebruikt (niet zo) briljante smoes

Dat auto’s in de toekomst geheel autonoom rondrijden, lijkt evident te zijn. Daarin is een woordje echter belangrijk: toekomst. Voorlopig moet je nog gewoon zelf opletten terwijl je achter het stuur zit. Een Amerikaanse Tesla-eigenaar zat met zijn hoofd echter al in de toekomstwolken. Beter gezegd: met zijn hoofd diep in het bierglas. Achter het stuur van de Tesla Model S.

Dronken achter het stuur van Tesla Model S

De Amerikaan viel dronken in slaap achter het stuur van zijn Tesla Model S. Hij probeerde de Bay Bridge in San Francisco over te rijden. Het trage verkeer zorgde er echter voor dat zijn dronken hoofd het maar besloot op te geven. Andere autobestuurders belden al snel de politie, na het zien van de slapende man.

De politie was al snel ter plekke. Ze maakten de dronken bestuurder wakker, die zich vervolgens helemaal niet schuldig voelde. Hij probeerde de agenten er te van overtuigen dat er niks aan de hand was. Niet omdat hij nuchter zou zijn, maar omdat de Tesla S op Autopilot stond. Volgens de dronken man was er dus geen enkel probleem.

De Tesla Model S

De aanwezige agenten waren het daar verrassend genoeg niet mee eens. Uit een test bleek dat de man twee keer zoveel alcohol had gedronken, als in Amerika op de weg is toegestaan. Hij werd direct gearresteerd, Autopilot of niet. De politie van San Francisco deed er op komische wijze verslag van:

Autopilot red levens

Gelukkig ging de Tesla Model S dus uit zichzelf stil staan. Dat is een handige en wel zo veilige feature die door de autofabrikant is uitgerold. Een paar jaar geleden dook er een rijk scala aan video’s op van Tesla-eigenaren die de vreemdste dingen met Autopilot deden. Inclusief een man die tijdens het rijden op de achterbank zit.

De oplossing van Elon Musk’s bedrijf is simpel doch effectief: bestuurders moeten minstens een keer per twee minuten hun stuur aanraken. Doen ze dat niet, dan gaat de auto automatisch langzamer rijden en uiteindelijk helemaal remmen. Zo zijn er al talloze ongelukken voorkomen, ook in het bovenstaande scenario. Wil je weten hoe Elon Musk zo succesvol is geworden? Check dan dit kijkje in zijn leven.

Reageer op artikel:
Dronken bestuurder Tesla Model S gebruikt (niet zo) briljante smoes
Sluiten