Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 27 sep 2017

Tesla Model S verslaat Ferrari, McLaren en Porsche tijdens ‘s werelds grootste drag race

Hoewel sommige hyper cars het tegendeel zouden bewijzen, is de algemene opvatting toch dat elektrische auto’s het niet halen bij auto’s met een ontstekingsmotor wat betreft snelheid. Waarin ze wel uitblinken is acceleratie. De Tesla Model S bewees echter dat het er maar niet van afhangt en versloeg onlangs Ferrari, McLaren en Porsche tijdens de “World’s Greatest Drag Race” van Motor Trend.

Tesla Model S underdog tussen Porsche en Ferrari geweld

Tijdens de jaarlijkse Motor Trend race worden elk jaar de snelste nieuwe auto’s tegen elkaar tegen uitgezet op de baan. We hebben het dan eigenlijk niet over elektrische auto’s en dit jaar waren onder andere de Porsche 911 Turbo S, Nissan GT-R NISMO, Ferrari 488 GTB en Aston Martin DB11 van de partij. Misschien als grap of uit nieuwsgierigheid is dit jaar de Tesla Model S P100D ook aan de lijst toegevoegd.

Motor Trend Race met Tesla Model S

Wie het laatst lacht, lacht helemaal niet

Elon Musk zal bij het horen van de uitslag een fles champagne hebben opengetrokken, want tegen veel verwachtingen in bleek de Model S als allereerste over te streep te racen. De elektrische auto werd wel op de voet gevolgd door de Ferrari en Porsche 911, welke fracties van een seconde te langzaam waren.

Motor Trend Race met Tesla Model S

Ook overwinning bij langere afstand?

Wat er wel bij gezegd moet worden is dat we het hier over een drag race hebben, waarbij maar over een afstand van 402 meter wordt gesprint. Omdat de Tesla het voordeel heeft van een snellere acceleratie, had de auto een groot voordeel ten opzichte van de competitie. Waarschijnlijk zou de Model S het echter niet hebben gehaald als de race zich over een grotere afstand had afgespeeld. Maar toch…

Over elektrische auto’s en racen gesproken. Infiniti vroeg zich af hoe een raceauto van het Nissan merk eruit zou hebben gezien in de jaren veertig. Het resultaat is de Infiniti Prototype 9, wat een jaren veertig uiterlijk combineert met een elektrische motor.

BGR

Reageer op artikel:
Tesla Model S verslaat Ferrari, McLaren en Porsche tijdens ‘s werelds grootste drag race
Sluiten