Ilona Braam
Ilona Braam Rides 9 aug 2019

Nieuwe Tesla Model S en X klanten mogen onbeperkt gratis opladen

Om de Tesla Model S en Model X in het verleden te promoten, mochten nieuwe klanten helemaal gratis opladen bij Tesla’s supercharger stations. In 2017 liet Elon Musk echter weten dat de actie toch niet onbeperkt haalbaar was en moesten klanten weer gaan betalen. Opvallend genoeg heeft Tesla onlangs weer laten weten dat nieuwe Model S en X klanten opnieuw onbeperkt gratis mogen opladen bij de supercharger stations.

Stunten met gratis opladen

Het lijkt erop dat Tesla om de zoveel tijd weer stunt met gratis opladen. Zoals gezegd werd de “onbeperkt opladen”  actie in 2017 toch maar stopgezet. Nieuwe Tesla kopers kregen echter nog wel tot 400 kWh aan power per jaar van het bedrijf, wat ruwweg neerkomt op zo’n 1.600 km. Op een gegeven moment konden Tesla eigenaars ook andere bestuurders onbeperkt gratis opladen doneren door middel van een referral code. Eerder dit jaar werd dat laatste echter ook stopgezet.

Weer gratis opladen bij Tesla

Maar nu is de actie dus weer helemaal terug van weggeweest. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de tegenvallende verkoopcijfers van de Model S en X. Eind vorige maand liet Tesla weten dat ze in het laatste kwartaal 408 miljoen dollar hebben verloren en het lijkt erop dat een groot deel van dit verlies met de Model S en X heeft te maken.

Veranderingen line-up

Het is vaak lastig om precies aan te tonen waarom de verkoop van een bepaald product niet meer zo lekker loopt. Mogelijk hebben de tegenvallende verkoopcijfers in dit geval te maken met de recente veranderingen in de Tesla line-up. Sinds kort zijn namelijk de (goedkopere) Standard Range versies van de Model S en X geschrapt en kun je alleen nog voor de (duurdere) Long Range versies gaan. De Long Range Tesla’s zijn schappelijk genoeg wel goedkoper geworden dan ze eerst waren, maar zijn nog steeds duurder dan de oude Standard Range auto’s.

De tijd zal leren of de nieuwe actie de verkoopcijfers inderdaad een boost geeft. Maar als dat inderdaad zo is, krijgen ze later misschien juist weer problemen met al dat gratis opladen. Iets anders dat de Tesla’s in ieder geval wat spannender maakt, is dat je binnenkort ook Netflix en YouTube filmpjes in de auto’s kunt bingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Tesla Model S en X klanten mogen onbeperkt gratis opladen
Sluiten