Ilona Braam
Ilona Braam Tesla 20 jul 2019

Standaard Tesla Model S en X geschrapt (maar er is goed nieuws)

Tesla lijkt constant bezig te zijn met het aanpassen van de prijzen en opties van zijn elektrische auto’s. Onlang ging het bedrijf weer eens aan de slag met veranderingen aanbrengen in het assortiment. Sommige mensen zullen de veranderingen als negatief ervaringen, terwijl anderen er juist beter uit zijn. In april introduceerde de automaker nog nieuwe Standard Range versies van de Tesla Model S en Model X, maar die worden nu weer uit het assortiment geschrapt. Hiermee worden de Long Range Tesla’s de goedkoopste versies van de auto’s. Maar als je toch al voor Long Range zou gaan, heeft het bedrijf een verrassing voor je.

Standard Range Tesla’s uit het assortiment

Zoals je je wel kunt bedenken is de Long Range versie van de Tesla Model S en X natuurlijk een stukje duurder dan de standaard versie. Sommige mensen zullen dan ook balen dat de Standard Range Modellen uit het assortiment zijn gehaald. Tesla lijkt echter meteen ook de pijn te willen verzachten. De Long Range modellen van de Tesla’s worden namelijk tegelijkertijd ook meteen een stukje goedkoper.

Tesla Model S

Long Range modellen goedkoper

De Long Range modellen zijn uitgerust met een 100 Kwh batterij, waar je natuurlijk wel weer een stukje verder mee komt dan met de 75 kWh accu van de Standard Range Model S en X. Maar vanaf nu heb je de keuze ook niet meer om voor de kortere actieradius te gaan. Gelukkig dat de goedkoopste versies dan toch iets goedkoper zijn geworden dan ze voorheen waren. Tegenwoordig betaal je voor een Long Range Model S 87.800 euro, terwijl je voor een Long Range Model X 93.600 euro kwijt bent.

Performance standaard met Ludicrous Mode

Verder heeft Tesla ook nog wat veranderingen bedacht voor de Performance versies van de twee modellen. Deze komen nu standaard met de Ludicrous Mode optie, welke ervoor zorgt dat de auto’s een stukje snelleren kunnen optrekken. Voorheen kon je optioneel kiezen voor de Ludicrous modus en was je daar  zo’n 10.000 euro voor kwijt. Nu de modus standaard met de Performance modellen geleverd wordt, zijn deze meteen ook een stuk duurder geworden. Ze zijn echter wel duizenden euro’s goedkoper dan wanneer je de optie los zou toevoegen. Zo kost de Performance versie van de Model S je tegenwoordige 104.700 euro en betaal je voor de Performance Model X 109.800 euro.

Dan is er natuurlijk ook nog de Tesla Model 3. Deze deed het in het tweede kwartaal van het jaar behoorlijk goed en Tesla wist een recordaantal van de EV’s te verkopen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Standaard Tesla Model S en X geschrapt (maar er is goed nieuws)
Sluiten