Ilona Braam
Ilona Braam Rides 7 apr 2019

“Actieradius Tesla Model S en Model X wordt binnenkort groter”

Het eerste kwartaal van 2019 was niet al te denderend voor Tesla en de verkoop van de Model X en Model S tuimelden helaas voor de elektrische automaker omlaag. Het lijkt er echter op dat Tesla een plan heeft om de verkopen weer een boost te geven. Volgens bronnen van Electrek zouden ze namelijk bezig zijn met het vergroten van de actieradius van de twee modellen met een nieuwe motor.

Motor vergelijkbaar met Model 3

Op het moment zijn de Tesla Model S en Model X uitgerust met een AC inductiemotor. De nieuwere Model 3 is echter uitgerust met een permanent magneet reluctantiemotor, welke efficiënter werkt dan de motoren van de Model X en S. Volgens de Electrek bronnen zou Tesla bezig zijn met een plan om de Model S en M uit te rusten met een nieuwe motor, welke is gebaseerd op de motor van de Model 3. De nieuwe motor zou onder de naam “Raven” gaan en in recente software updates voor de Tesla Model X en S  zou er al gerefereerd worden naar de motor.

Grotere actieradius Tesla Model S en X

Vergeleken met de Model S en M motoren, zou de motor van de Model 3 zo’n 4 procent efficiënter zijn. Omgerekend zou dat in theorie betekenen dat de actieradius van de auto’s met zo’n 40 km of meer vergroot zou kunnen worden, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Verder zou er mogelijk ook een hardware update komen, waardoor de auto’s ook sneller opgeladen kunnen worden.

Ook aan de software kant is Tesla druk bezig geweest en eind vorig jaar werd de nieuwe Navigate on Autopilot feature uitgebracht. Onlangs heeft deze weer een update gekregen en tegenwoordig zouden de auto’s ook helemaal zelfstandig van rijbaan kunnen wisselen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
“Actieradius Tesla Model S en Model X wordt binnenkort groter”
Sluiten