Ilona Braam
Ilona Braam Cars 7 jun 2019

Miljonair Salar Azimi ziet peperdure Tesla Model X voor zijn ogen wegsmelten

De Miljonair Salar Azimi staat om verschillende dingen bekend. Zo kennen we de Iraniër van “The Sky is the Limit”, heeft hij zijn eigen voetbalclub gekocht en weten we dat hij een reeks aan peperdure auto’s in zijn garage heeft staan, waaronder een Lamborghini Aventador en Ferrari F12. Allemaal leuke dingen, maar helaas staat de man sinds kort ook bekend in verband met wel erg bijzonder gedrag van zijn Tesla Model X.  En klein weekje geleden besloot de peperdure auto namelijk spontaan voor zijn ogen te smelten in het Belgische Eisden.

Meest uitgebreide Tesla Model X

Azimi had de Tesla zo’n anderhalf jaar geleden gekocht en besloot toen meteen voor de meest uitgebreide variant van de Model X te gaan. Dat leverde een prijskaartje van 150.000 euro op, maar helaas was de pret van korte duur. Afgelopen zondagochtend smolt de auto namelijk letterlijk voor zijn ogen weg. De miljonair had zijn auto uitgeleend aan Arash Aryan, algemeen directeur van zijn voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen, waar hij ook de voorzitter van is.

Tesla Model X Azimi
Azimi met een nog hele Tesla (foto: ZieZeeland)

Gesmolten interieur

Gelukkig zat er niemand in de Model X toen het gebeurde en stond de auto gewoon geparkeerd. Kort voor het voorval had had zijn driejarige dochter echter nog op de passagiersstoel gezeten. Volgens één van de brandweermannen ter plekke zou het interieur compleet zijn weggesmolten en misschien zelfs wel ontploft. Op de gemaakte videobeelden, kun je inderdaad zien dat er niet veel meer over is van het interieur.

Tesla Model X gesmolten Azimi

Kortsluiting

Vermoedelijk was de oorzaak een kortsluiting en Azimi heeft uiteraard contact opgenomen met Tesla. Het autobedrijf liet weten dat zoiets nog nooit gebeurd was met dit type. De specificering van “dit type” is natuurlijk niet erg geruststellend en Tesla gaf ook aan dat zoiets een enkele keer met een ander model zijn zou zijn gebeurd.

Hoewel Azimi uiteraard wel is geschrokken van het voorval, kon hij er nog wel een grapje om maken. Zo liet hij weten dat ze gelukkig net een nieuwe Lamborghini hadden gekocht en niemand dus bang hoeft te zijn dat hij nu moet gaan fietsen ofzo. Ook Disney’s Aladdin ster Mena Massoud maakte onlangs iets bijzonders mee met zijn Tesla. Een van de voorwielen zou namelijk opeens van de auto zijn afgevlogen, waardoor de auto tegen een boom op vloog.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Reageer op artikel:
Miljonair Salar Azimi ziet peperdure Tesla Model X voor zijn ogen wegsmelten
Sluiten