Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 16 apr 2018

‘Tesla begint in 2019 met de productie van de Model Y’

Momenteel is de Tesla Model 3 de elektrische auto die je wilt hebben. Het grote probleem van de Model 3 is alleen dat het Tesla nog niet lukt om de auto in massaproductie te nemen. Men had het plan om er 20.000 per week te produceren, maar daar komt het bedrijf bij lange na niet aan. Eind maart zouden er per week zo’n 2.000 exemplaren de fabriek uitrollen. Je zou dus denken dat het bedrijf zich enkel en alleen zo focussen op dit probleem en het op te lossen. Maar daar lijkt niks van waar te zijn. Tesla is al druk bezig met de plannen voor hun Model Y, die in 2019 al in productie zou worden genomen.

Model Y is een crossover van de Model 3

De Model Y zal overigens een crossover gaan worden van de Model 3, dus een deel van de productiekennis kan worden overgebracht naar de Model Y. Tesla zou volgens ingewijden, die dat verklaard hebben tegenover Reuters, al in november 2019 gaan beginnen, waarna er in 2021 zou beginnen met verdere productie in China, om zo aan de verwachte vraag te kunnen voldoen.

Tesla Model Y

We weten nog niet heel veel over de Model Y. Het enige wat we er van hebben gezien is de bovenstaande foto die voornamelijk als een teaser is gebruikt en dat het een crossover wordt van de Model 3.

Eerder gingen we er nog van uit dat de Model Y een compleet nieuwe auto zou gaan worden, maar dat is niet het geval. Tesla-baas Elon Musk liet een paar maanden geleden weten dat de Model Y een vervolg zou zijn op de Model 3, waardoor er minder risico zou zijn in het productieproces. En daarmee zou de Model Y niet de productieproblemen kennen waar de Model 3 nu mee te maken heeft.

Tesla heeft qua ambitie altijd naar het hoogst mogelijke gestreefd. Nu is het te hopen dat het hen ook daadwerkelijk lukt, zeker met de cashflow-verhalen die onlangs in het nieuws kwamen.

Reageer op artikel:
‘Tesla begint in 2019 met de productie van de Model Y’
Sluiten