Tesla gaat vliegensvlug met de Model Y serie van start

Tesla begint met het leveren van zijn Model Y serie in de Verenigde Staten. Dat heeft Elon Musk laten weten in een tweet. Het bedrijf van Musk loopt daarmee, zelfs tijdens de uitbraak van het coronavirus, voor op schema.

In de tweet is de elektrische SUV uitgebreid te zien. Het voertuig is zowel in de productiefase te zien als eindproduct. De eerste leveringen zijn inmiddels al bevestigd door bekende YouTubers als Teslanomics.

De Model Y werd in maart vorig jaar gepresenteerd en is de vijfde serie van Tesla die volledig elektrisch is. Het is een kleine SUV die gebouwd is met vergelijkbare technologie van de Model 3. De Model 3 en de Model Y bestaan immers voor driekwart uit dezelfde onderdelen. Opvallende verschillen zijn op te merken bij de deur en de (mogelijkheid tot) extra ruimte. Zo heb je bij Model Y voertuigen de mogelijkheid om een derde rij aan stoelen aan te brengen en bij de Model 3 voertuigen niet.

Tesla Model Y onthulling
De onthulling van de Tesla Model Y. (Afbeelding: ANP / AFP / Frederic J. Brown)

 

Een de Model Y serie een nog groter succes?

De Model 3 was een groot succes voor Tesla. Musk heeft de ambitie om van de Model Y serie een nog groter succes te maken en hoopt veel auto’s van de serie wereldwijd terug te zien. De Model Y serie bestaat uit twee modellen.

De Long Range voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf $52990 dollar en hebben een actieradius van ongeveer 500 kilometer. Daarnaast trekken ze van 0 naar 100 kilometer per uur op in ongeveer 5 seconden.

Naast de Long Range is ook de Performance versie beschikbaar vanaf $60.990. Ook deze auto’s hebben dezelfde indrukwekkende actieradius. Met beide modellen rijdt je dus op een lading van de Dam tot aan de Eiffeltoren. Van 0 naar 100 doet deze editie zelfs ruim onder de 4 seconden.

Tesla Model Y onthulling
En nu van voren (Afbeelding: ANP / AFP / Frederic J. Brown)

Veel variatie

Voor de variatie kunnen beide modellen in allerlei verschillende uitvoeringen besteld worden. Zo kan je zelf kiezen welke kleur en welke wieldoppen je neemt voor bijvoorbeeld een Model Y. Ook kan je ervoor kiezen om Tesla‘s advanced driver assistance pakket erbij te nemen, waardoor je het rijden in sommige situaties aan de auto zelf kan over laten.

Ondanks dat de uitbraak van het coronavirus geen invloed heeft gehad op leveringen, kan het wel de verkoop beïnvloeden. De wereldeconomie zal namelijk hard door het virus geraakt worden. Daardoor zullen consumenten minder geld hebben om producten van Tesla aan te schaffen. De toekomst zal uitwijzen of Tesla gepast kan reageren op de uitbraak en de gevolgen van het coronavirus.

Reageer op artikel:
Tesla gaat vliegensvlug met de Model Y serie van start
Sluiten