Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Cars 27 okt 2021

Tesla lekt zelf nieuwe kleurenopties uit in app: dit zijn de mogelijkheden

Het is alweer jaren geleden dat het gebeurde, maar Tesla presenteert mogelijk binnenkort nieuwe kleurenopties voor zijn elektrische auto’s. Dat blijkt uit een recente update voor de officiële applicatie van de autofabrikant. Daarin worden de nieuwe kleurenopties – waarschijnlijk per ongeluk – onthuld, zonder enige aankondiging.

Eigenaars van Tesla-auto’s, en mensen die in die elektrische auto’s geïnteresseerd zijn, worden al jaren lekker gemaakt met nieuwe kleurenopties. Maar dit keer lijkt het daadwerkelijk te gebeuren. Toen de Model S in de begindagen uitkwam, kregen kopers toegang tot een groot scala aan kleurenopties voor hun wagens.

Nieuwe kleurenopties voor Tesla-auto’s

Echter, daar is in de loop der jaren verandering in gekomen. Tegenwoordig biedt de autofabrikant nog maar een handjevol kleuren aan, in een poging het uitkiezen van de kleur te stroomlijnen. De beperkte keuze is al jaren hetzelfde, dus voor veel mensen is dit heel goed nieuws. Er komt mogelijk dus meer variatie aan.

Dat blijkt uit data die actieve gebruikers ontfutselen uit de officiële app van het bedrijf. In totaal komen er mogelijk drie nieuwe kleuren aan: Deep Crimson Multicoat, Abyss Blue Multicoat en Mercury Silver Metallic. Deze Twitter-gebruiker maakte daarna een visuele representatie van de genoemde kleuren.

Wanneer komen de nieuwe kleuren?

Hoewel dit fijn nieuws is, blijven we toch met wat vragen achter. Wanneer verschijnen de nieuwe kleuren? En welke modellen krijgen er toegang tot? De eerstvolgende auto die Tesla in massaproductie neemt is de geüpdatete versie van de Model Y. Dat gebeurt bij de Gigafactory in Berlijn, eind dit jaar.

Tesla Model Y: 5 features waar we helemaal verliefd op zijn

De vermelding van Deep Crimson Multicoat is overigens opvallend. Elon Musk heeft namelijk een persoonlijke Tesla Model S-wagen, in de kleur Deep Crimson Red. Daarnaast is de kleur op een elektrische wagen gespot bij de fabriek in Fremont. Het is nu afwachten wat Elon Musk hierover bekendmaakt in de toekomst.

Twitter

Reageer op artikel:
Tesla lekt zelf nieuwe kleurenopties uit in app: dit zijn de mogelijkheden
Sluiten