Mark Hofman
Mark Hofman Cars 22 jan 2019

Tesla nuanceert prijsverhoging Superchargers

Tesla gaat de prijs van de Superchager-laadstations wereldwijd flink verhogen. Website Electrek laat weten dat het opladen van je elektrische auto al snel met zo’n 40% duurder gaat worden. Althans, daar leek het eerst op. Door veel feedback van de klanten komt de fabrikant ons iets tegemoet. Het nuanceert de verhoging met zo’n 10%. 

Tesla verhoogt prijs Superchargers met minder impact

Het nieuws dat Tesla de prijs van zijn Supercharger-stations met 40% gaat verhogen is alles behalve goed ontvangen. Uiteraard is negativiteit een geluid wat vaker te horen is wanneer iets duurder wordt gemaakt. Echter heeft Tesla wel goed geluisterd naar de feedback en nuanceert het nu de verhoging. In Nederland en België krijgen we te maken met een verhoging van zo’n 30%.

Ondanks het feit dat het alsnog een fikse ingreep is op het gebied van kosten, scheelt het ons wel iets. Waar we eerder van 20 eurocent per kWh naar 28 eurocent zouden gaan, is dat nu verlaagd naar 25 eurocent. Dat betekent nog wel dat we per kWh flink meer gaan betalen, maar de impact is op deze manier iets minder groot. Rijders in België zouden het eerst met 32 eurocent per kWh moeten doen, maar moeten nu nog “slechts” 28 cent betalen. Dit laat de website Electrek weten.

Tesla Supercharger

De reden van de verhoging heeft volgens Tesla alles te maken met het uitbreiden van het Supercharger-laadstation netwerk. De fabrikant wil deze aanzienlijk uitbreiden. Op dit moment beschikt Nederland over zestien van dit soort stations en dat moeten er, aan het einde van dit jaar, zesentwintig zijn. In België probeert Tesla de teller van elf stations naar twintig stations te brengen.

Ondanks het feit dat dit voor Tesla gebruiker heel fijn is, lijkt de uitbreiding best onnodig. In Europa bevinden zich op dit moment zo’n 430 Supercharger locaties, wat ervoor zorgt dat er 3600 laadstations zijn in ons werelddeel. Het grootste deel van deze locaties bevinden zich in West-Europa en Tesla heeft dan ook laten weten vooral in Oost-Europa uit te willen breiden. Om dan juist in het Westen meer stations neer te zetten oogt, wat dat betreft, een beetje vreemd.

Tesla rijden wordt duurder

Het rijden van een Tesla wordt op deze manier dus een stuk duurder gemaakt. Echter heeft de prijsverhoging van de Superchargers daar niet alleen invloed op. Eerder deze maand onthulde de fabrikant dat de goedkoopste versies van de Model X en Model S uit het assortiment worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat alleen de duurdere varianten nog te verkrijgen zijn.

Uiteraard is het rijden van een elektrische auto goed voor het milieu, maar het mag dus wel wat kosten. Al weten we niet zeker of elektrisch rijden nu zo duurzaam is dan we eerder dachten. Benieuwd naar dat verhaal? Check dan ons artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla nuanceert prijsverhoging Superchargers
Sluiten