Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 16 okt 2017

Ontbytes: Tesla ontslaat honderden medewerkers, Bol haalt neppe iPhone-opladers uit webshop en meer

Niets beter dan de ochtend beginnen met een paar lekkere ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij het koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere: de ontslagen bij Tesla.

Tesla ontslaat honderden medewerkers terwijl productieproces Tesla 3 achterloopt

Tesla heeft tussen de 400 en 700 medewerkers die werkzaam waren op het hoofdkantoor in Palo Alto en in de grootste fabriek in Fremont ontslagen, volgens een rapport van The Mercury News. Volgens The Mercury News zijn de medewerkers niet tijdig op de hoogte gebracht van hun ontslag.

Tesla heeft in een officieel statement naar buiten gebracht dat het medewerkers niet om de tuin heeft geleid, maar dat ze de medewerkers hebben ontslagen omdat ze hun werk niet goed genoeg deden. Ondanks dat het productieproces van de Tesla 3 nog achter loopt, zegt het bedrijf dat de ontslagen geen effect hebben op het werk dat in de fabriek gedaan wordt.

Bol.com haalt neppe iPhone-opladers uit webshop

De webwinkel Bol.com heeft verschillende neppe iPhone-opladers en iPad-opladers uit de webshop verwijderd. Deze keuze is gemaakt naar aanleiding van het tv-programma Kassa, waarin te zien was dat sommige laders die werden aangeprezen als ‘origineel Apple-product’ dit niet waren.

De officiële laders van Apple en van fabrikanten met een licentie van Apple bevatten een bepaalde chip die nep-laders niet bevatten. Bol.com verkocht de neppe laders niet zelf, maar deze waren van externe partijen die via de webshop hun producten verkochten.

Baidu begint al in 2019 met massaproductie zelfrijdende auto’s

De Chinese internetgigant Baidu wil in 2019 al beginnen met de massaproductie van zelfrijdende auto’s. Hiervoor werkt het samen met de Chinese fabrikant BAIC. Baidu gat de technologie aanleveren voor de auto’s en BAIC gaat die vervolgens in het productieproces verwerken.

In eerste instantie zullen de zelfrijdende auto’s nog wel ingrepen van de bestuurder vereisen, maar de auto’s zullen al wel level 3 zelfbesturende functies hebben: de bestuurder kan dan veilig iets anders doen, maar de auto kan nog niet in alle omstandigheden zelfstandig rijden. Vanaf 2021 gaan ze ook de zelfbesturende auto met level 4 produceren.

Snackbyte: nieuwste trailer Stranger Things

Netflix heeft de tweede en laatste trailer van seizoen 2 van Stranger Things vrijgegeven. Op 27 oktober kun je de serie eindelijk kijken.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Tesla ontslaat honderden medewerkers, Bol haalt neppe iPhone-opladers uit webshop en meer
Sluiten