Mark Hofman
Mark Hofman Cars 27 mei 2019

Tesla opladen tot 100%? Bij sommige stations kan het niet meer!

Tesla-eigenaren zijn zonder enige twijfel geregeld bij een Supercharger Station te vinden om hun dekhengst op wielen te voorzien van een volle accu. Elon Musk doet er met zijn bedrijf aan om dit process zo snel mogelijk te laten verlopen door middel van verschillende software-updates. Maar een nieuwe regeling, voor de drukste stations, heeft daar niets mee te maken. Je Tesla is op bepaalde plekken niet meer volledig op te laden.

Tesla bij sommige stations niet meer 100% te laden

Mensen met een Tesla komen er binnenkort achter dat ze, bij bepaalde Supercharger stations, hun auto niet meer tot 100% op kunnen laden. Volgens berichtgeving van Electrek zal dit, voor nu, alleen gelden voor de drukste stations in de Verenigde Staten. Waar de populariteit van Tesla in Nederland al aardig groot is, rijden er in de VS dusdanig veel auto’s van het merk dat het op sommige Supercharger Stations wel heel druk begint te worden. Tesla introduceert hiervoor de nieuwe feature die ervoor zorgt dat je bij deze drukke stations nog maar 80% van je accu op kan laden.

“Vandaag hebben we een nieuwe Supercharger feature gelanceerd die de State of Charge (SOC) van gebruikers tot 80% limiteert bij de drukste stations.”

Volgens het bericht, en de memo van Tesla, zal de nieuwe beperking toegepast worden op zo’n 17% van alle Supercharger Stations in de Verenigde Staten. Bij sommige van deze zal het limiet ten alle tijden gelden, bij andere alleen tijdens feestdagen of grote evenementen zoals festivals. Volgens Tesla zal de doorvoer tot wel 34% verbeteren bij de drukste stations. Wie overigens bang is om voor verrassingen te komen te staan, hoeft zich geen zorgen te maken. Tesla zal je, wanneer je in de buurt bent van een station met een beperking, een waarschuwing geven.

Tesla Supercharger

Of Tesla het limiet ook door gaat voeren in Nederland is nog niet bekend. Op dit moment is deze alleen voor de Verenigde Staten aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla opladen tot 100%? Bij sommige stations kan het niet meer!
Sluiten