Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Cars 30 apr 2020

Tesla-oprichter Elon Musk noemt lockdownmaatregelen ‘fascistisch’

Tesla-oprichter Elon Musk heeft weer eens van zich laten horen. Hij deed opvallende uitspraken tijdens een toelichting op de cijfers van zijn bedrijf.

Musk haalde tijdens een conference call flink uit naar de Amerikaanse politiek vanwege de maatregelen die worden genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hij noemde de lockdownmaatregelen fascistisch. “Zeggen dat mensen hun huis niet uit mogen en dat ze gearresteerd worden als ze dat wel doen, is fascistisch. Dit is niet democratisch, dit is geen vrijheid. Geef mensen hun vrijheid terug!” Eerder liet de flamboyante tech-ondernemer al weten dat hij het virus nog dom vond. Gisteren liet Musk zich ook nog horen via Twitter. “Free America now,” tweette hij in hoofdletters.

Gevaren

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor Tesla. Zo moest het bedrijf begin maart verplicht zijn fabriek in de Amerikaanse staat Californië sluiten. De deuren zullen in ieder geval nog tot 31 maart op slot zijn. Mede door de sluiting zegt Musk dat de lockdown een serieus risico is voor het bedrijf. Echter hoopt de Tesla-baas deze maand nog bekend te maken waar hij een nieuwe fabriek voor zijn auto’s gaat openen.

Goede cijfers voor Tesla

Tesla maakte gisteren bekend winst gemaakt te hebben afgelopen kwartaal. Dit was tegen de verwachting van alle analisten in. In totaal boekte het bedrijf een netto resultaat van 16 miljoen dollar wat 0,09 dollar per aandeel is. Vorig jaar rond dezelfde tijd maakte het bedrijf nog een verlies van 2,90 dollar per aandeel. De totale omzet van Tesla steeg naar 6 miljard dollar.

Ook met de ontwikkeling bij Tesla gaat het goed. Eerder deze week werd bekend dat het bedrijf van Musk een update heeft uitgebracht voor de Autopilot-functie. Deze beta-functie die nu door gebruikers getest kan worden, stopt de auto bij verkeerslichten en houdt het ook rekening met verkeersborden. Doordat het nog in de beta-fase zit, moeten de gebruikers nog wel blijven opletten of de auto echt goed reageert.

Reageer op artikel:
Tesla-oprichter Elon Musk noemt lockdownmaatregelen ‘fascistisch’
Sluiten