Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Rides 4 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk breekt records met Tesla Model 3 in tweede kwartaal

Tesla is steeds meer concurrentie aan het krijgen. Naast dat het aantal andere fabrikanten dat elektrische auto’s produceert aan het groeien is zijn er ook nog alternatieven, zoals de waterstoftaxi. Dit weerhield Elon Musk’s bedrijf er echter niet van om in het tweede kwartaal van dit jaar een recordaantal auto’s af te leveren.

Tesla verbreekt eigen record

Naast SpaceX is ook het andere bedrijf van Elon Musk naar grote hoogte gestegen. Tesla heeft namelijk in het tweede kwartaal van dit jaar zo’n 95.200 auto’s af weten te leveren. Dit is record, aangezien het bedrijf nog nooit eerder zulke aantallen bereikt heeft.

Het voormalige record was echter ook in handen van Tesla en werd in het vierde kwartaal van vorig jaar behaald. Er werden toen 90.700 elektrische auto’s afgeleverd. Desondanks viel het eerste kwartaal van 2019 juist tegen. Toen leverde Tesla slechts 63.000 auto’s af.

Tesla Model 3 Elektrische auto's

De nieuwe cijfers zijn grotendeels te danken aan de Model 3. Er werden namelijk maar liefst 75.500 exemplaren van dit model afgeleverd. Daarnaast waren de Model S en Model X samen goed voor zo’n 17.650 afleveringen.

Verminderd belastingvoordeel

Het is echter nog maar de vraag of dergelijke verkoopcijfers zullen aanhouden. Dit omdat eind vorige maand het belastingvoordeel op elektrische auto’s flink verlaagd is. Waar het voorheen nog om 3750 dollar ging, is dit nu nog maar 1875 dollar. In 2020 blijkt dit overigens helemaal te verdwijnen.

Ook gaan er in Nederland enkele dingen veranderen. Waar de Standard Range Plus dit jaar nog in aanmerking komt voor 4%-bijtelling, zal dat in 2020 bijgesteld worden naar 8%. Gezien veel mensen waarschijnlijk nog van die 4% willen profiteren zal dit model het dit jaar naar verwachting nog goed gaan doen. Al zal de auto pas in september geleverd kunnen worden.

Daarnaast zullen nieuwe modellen van elektrische auto’s voortaan een kunstmatig geluid moeten gaan produceren, om zo beter hoorbaar voor andere weggebruikers te zijn. Hoe Tesla dat gaat aanpakken is nog niet bekend.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk breekt records met Tesla Model 3 in tweede kwartaal
Sluiten