Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 3 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Tesla komt volgend jaar al met verbeterde Tesla Model 3

Het is nog niet zolang geleden dat de eerste klanten eindelijk de eerste Tesla Model 3 modellen in ontvangst mochten nemen. Na de presentatie van de nieuwe Tesla’s leek Elon Musk alweer bezig met het volgende project, terwijl hij druk met zijn telefoon weer verdween. Dat volgende project blijkt nu een nog krachtigere Performance Model 3 te zijn.

Performance Model 3 midden 2018

Musk is altijd druk in de weer op Twitter, en is hiermee vaak een bron van spannende nieuwtjes met betrekking tot Tesla. In een recente tweet gaf hij antwoord op een fan, welke vroeg of er in de toekomst misschien een Performance model zou komen van de pas gelanceerde Model 3. Hierop antwoordde Musk dat dit waarschijnlijk midden volgend jaar zou gaan gebeuren.

Elon Musk tweet over Performance Tesla Model 3

Performance Model 3 wordt sneller dan Tesla Model S

Hoewel dit zo’n beetje alle informatie is die we over de Performance Model 3 hebben, kunnen we wel een schatting maken van wat de auto zou kunnen. Als de Performance versie hetzelfde systeem volgt als de Performance versies van de Model X en S, krijgt hij een meer geavanceerde motor in de achteras met een veel groter rijbereik. Omdat de Model 3 behoorlijk licht is, zou de Performance versie zelfs sneller kunnen worden dan de huidige Model S.

Telsa Model 3 vs Model s

Niet meer de goedkoopste Tesla

Het lijkt echter niet zo te zijn dan je dan voor een Model 3 prijs een snellere auto hebt dan de Model S. Waar de Model 3 een prijskaartje van 35.000 dollar heeft, zou de Performance versie maar liefst 75.000 dollar gaan kosten. Dit is echter altijd nog goedkoper dan de echte Model S.

Voorlopig lijkt Musk zijn handen echter vol te hebben aan de Model 3. In het Twitterbericht geeft hij aan dat de focus nu ligt bij de productie hel van de Model 3 en dat het uitbrengen van meer versies nog meer hel zou creëren. Niet erg motiverend dus. In de tussentijd zijn andere bedrijven druk bezig met het beramen van plannen om Tesla van zijn troon af te stoten. Volkswagen zou dit willen doen door middel van betaalbare elektrische auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla komt volgend jaar al met verbeterde Tesla Model 3
Sluiten