Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 7 dec 2017

Tesla’s pickup truck is zo robuust dat het andere pickup trucks vervoert

Vorige maand werd Tesla’s langverwachte elektrische vrachtwagen onthuld. Lang is er gespeculeerd over de specificaties van de Tesla Semi en deze bleken achteraf nog positiever uit te vallen dan was verwacht. Naast de Semi liet de automaker ook de gelikte Tesla Roadster zien. Hiermee was het onthulldingsfeest echter nog niet afgelopen. De wereld werd verrast met een derde voertuig: een heuse elektrische Tesla pickup truck.

Robuust en gigantisch

Helaas was de Tesla pickup truck niet daadwerkelijk aanwezig tijdens het evenement, maar ging het slechts om een foto. We moeten zeggen dat zelfs op de foto de Tesla pickup truck er robuust en gevaarlijk uitziet en behoorlijk wat in zijn mars lijkt te hebben. De pickup truck op de foto vervoert zelfs een andere pickup truck. Eigenlijk zou het niet zo’n verrassing moeten zijn, aangezien Elon Musk het al eerder heeft gehad over een pickup truck. Het bleef echter onduidelijk hoe deze precies tussen de andere Tesla producten zou passen.

Tesla pickup truck

Tesla pickup truck nauw verbonden met Semi

Het lijkt er nu op dat de pickup truck nauw verbonden is met de Tesla Semi vrachtwagen. Als je de onthulde foto van de pickup vergelijkt met vroege schetsen van de Semi, zijn er duidelijk overeenkomsten. De pickup lijkt wel het kleinere broertje van de Semi.

Tesla Pickup truck vs Tesla Semi

Een eerdere tweet van Musk had ook al kunnen hinten naar de relatie tussen de twee monster voertuigen. Hierin antwoord Musk op de vraag “can we get a light duty pickup next?”. Het antwoord van Musk luidt: “What if we just made a mini version of the Tesla Semi? “.

Iedereen met een rijbewijs mag de pickup truck besturen

Hoewel Tesla’s pickup truck veel weg heeft van de Semi, is het de bedoeling dat iedereen in de pickup truck zou kunnen rijden. Voor een vrachtwagen heb je weer een speciaal rijbewijs nodig. Musk laat weten dat iedereen met een (normaal) rijbewijs legaal in de truck mag rijden en dat het ergens een beetje fout is, maar dat hij dat toch leuk vindt. Het lijkt erop dat veel van de technologiën die bij de Semi zijn gebruikt, hun weg ook zullen vinden naar de pick up. We zijn benieuwd naar wanneer het voertuig in het echt aan de wereld getoond kan worden. In 2019 kunnen we in ieder geval de Tesla Semi verwachten.

Tesla voertuigen blijken niet alleen handig te zijn om in te rijden. Zo gebruikt deze Tesla eigenaar zijn Model S om cryptocurrency te mijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Electrek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla’s pickup truck is zo robuust dat het andere pickup trucks vervoert
Sluiten