Tesla politieauto moet achtervolging staken vanwege lege batterij

Politiekorpsen over de hele wereld zijn al decennia lang op zoek naar de perfecte politieauto. Hij moet snel zijn, ruim, tegen een stootje kunnen en als het even kan ook een beetje betaalbaar. Zo kwam de politie in Nederland uit bij deze Audi A6, maar is een Tesla niet logischer? Volgens de politie van Fremont wel, maar daar ontdekten ze onlangs wel een groot minpunt van de elektrische auto.

De politie van Fremont maakt sinds begin dit jaar gebruik van de elektrische auto van Elon Musk. Ze zijn daarmee één van de eersten die de overstap maakten. De auto in kwestie is een Model S uit 2014 die flink gemodificeerd werd om te kunnen dienen als politieauto. Hoewel de Tesla qua aanschaf een stuk duurder was dan de gewone patrouille auto, zou hij op de langere termijn goedkoper zijn. Daarnaast zou de bizarre acceleratie en hoge topsnelheid handig zijn bij achtervolgingen.

Tesla toch niet de ultieme politieauto

Dat laatste bleek vorige week zeker te kloppen. Agent Jesse Hartman had die dag de Tesla Model S tot zijn beschikking en dat kwam goed uit. Hij belandde namelijk in een achtervolging op de snelweg. De man die op vlucht was knalde met ruim 190 km/u over het asfalt, maar dat is voor de Tesla natuurlijk geen probleem. Althans, zolang de batterij enigszins vol zit.

Omdat de agent die dienst had voor Jesse Hartman de Tesla niet netjes aan de stekker had gehangen, was dat helaas niet het geval. Op onderstaande radio opname is te horen hoe agent Hartman zijn collega vertelt dat hij de achtervolging mogelijk snel moet gaan staken: “I am down to six miles of battery on the Tesla so I may lose it here in a sec.”

Uiteindelijk kwam Hartman niet met een lege batterij langs de weg te staan. Er werd namelijk besloten om de achtervolging te beëindigen omdat het door veel verkeer op de weg te gevaarlijk werd. Zo kon de politie Tesla dus weer terugkeren naar het bureau, maar niet voordat hij een bezoekje had gebracht aan een fast charger.

Nog steeds op de vlucht

Uiteindelijk werd de auto die achtervolgd werd, gevonden in de berm. Zonder de bestuurder, die wist namelijk te ontsnappen en wordt nog steeds gezocht.

East Bay Times

Reageer op artikel:
Tesla politieauto moet achtervolging staken vanwege lege batterij
Sluiten