Cijfers liegen niet: Tesla verkoopt meer auto’s dan Porsche in 2019

Porsche is al sinds jaar en dag een bekend en geliefd automerk. Sinds 1931 om precies te zijn. Tesla, daarentegen, is pas net om de hoek komen kijken. Die auto’s rijden pas op de wegen sinds 2003. Toch heeft het bedrijf van Elon Musk het gepresteerd om het eerste halfjaar van 2019 meer auto’s te verkopen dan Porsche.

Cijfers liegen niet: Tesla verkoopt meer auto’s dan Porsche

Porsche staat bij velen bekend als een luxe auto die alleen is weggelegd voor de rijken. En daar is niks aan gelogen. Het high-end automerk wordt gekocht door mensen die het leuk vinden met een duur speeltje rond te rijden. Tesla daarentegen heeft een compleet andere marketingstrategie. De auto’s van Elon Musk zijn niet goedkoop, maar worden niet gekocht door wie in de meest chique wagen wil rondrijden. Ondanks dat het automerk door de jaren heen aan populariteit heeft gewonnen, zou je niet zeggen dat het tegen een klassieker als Porsche kan op boxen. Maar de cijfers liegen er niet om.

Volgens de cijfers heeft Tesla wereldwijd namelijk meer auto’s verkocht in het eerste halfjaar van 2019 dan Porsche. Tesla verkocht maar liefst 158.200 auto’s, en Porsche verkocht er 133.848.

Prijzen verschillen of smaken verschillen?

De auto’s van de twee merken verschillen als je het beter bekijkt helemaal niet veel in prijs. Ze bevinden zich beide in het dure en exclusieve segment. Zo kost een Tesla Model S ongeveer 73.000 Euro en een Tesla Model X ongeveer 77.500 Euro. Voor een Porsche Panamera en een ben je niet veel meer kwijt, namelijk ongeveer 79.000 en 60.000 Euro. Het argument dat een Porsche veel duurder is dan een Tesla gaat dus niet volledig op. De prijzen verschillen niet dramatisch.

Voor een merk dat wereldwijd misschien een stuk minder bekend is dan Porsche, doen de elektrische auto’s het niet verkeerd. Al kunnen we de bekendheid en de naam van Elon Musk die aan het automerk verbonden is natuurlijk niet onderschatten. Porsche is een auto die wordt gezien als een die alleen voor de rijken is, terwijl Tesla een luxe elektrische auto verkoopt voor de massa. De massa die geld heeft dan he..

Toch meer een Porsche fan? Maak dan hier kennis met de groenere versie van de Porsche Cayenne Coupé.

Reageer op artikel:
Cijfers liegen niet: Tesla verkoopt meer auto’s dan Porsche in 2019
Sluiten