Daniel Koster
Daniel Koster Cars 30 sep 2015

Tesla presenteert de Model X; indrukwekkende prestaties en awesome vleugeldeuren

Dinsdagavond 30 september werd de eerste compleet nieuwe auto van Tesla in drie jaar gepresenteerd. Dit nieuwe model, de Model X, zou eigenlijk al in 2013 verschijnen en is in vele concepten naar buiten gebracht. Wij keken dan ook met de nodige interesse en een hoge mate van enthousiasme uit naar de presentatie van de nieuwe SUV van Tesla. En met de Model X maakt Tesla wederom haar reputatie waar!

De Tesla Model X: De eerste elektrische SUV ter aarde

Het is bij presentaties van nieuwe auto’s van Tesla meer regel dan uitzondering dat ze ergens als eerste bij moeten zijn. Dit keer zijn zij de eerste ter wereld die een volledig elektrische SUV op de markt zetten. De wagen heeft veel weg van de Tesla Model S, maar is dan groter. Het is namelijk een zevenzitter en hiermee een (dure) familiewagen. Een echte familiewagen is het dan ook weer niet, want de vierwielaangedreven auto is ontzettend snel. Binnen 3,2 seconden versnelt de auto van nul naar honderd. De Model X is op deze manier net zo snel als de 911 Porsche Turbo! Dit is-ie echter wel enkel als de ‘Ludicrous-modus’ staat ingeschakeld, anders doet-ie het in 3,8 seconden.

De automobiel kan minimaal vierhonderd kilometer op de negentig kilowattuur-batterij afleggen. Zoals je laatst bij onze vrienden van Manners kon lezen is Tesla daarnaast bezig met het uitbreiden van hun supercharge netwerk waardoor een volledige laadbeurt in iets meer dan een uur is volbracht. Dit netwerk is niet enkel voor Tesla-auto’s vrijgegeven, maar voor alle elektrische auto’s. Toch een fijne ontwikkeling, want door het netwerk uit te breiden kun jij je elektrische auto op steeds meer plekken opladen.

Prachtige auto met vleugeldeuren

Ook qua technologische snufjes is er altijd genoeg moois van Tesla te verwachten. Zo kent het strakke interieur een 17-inch touch scherm. Maar de echte kers op de taart zijn de vleugeldeuren, welke in één woord awesome zijn. De deuren openen naar boven en zien er niet alleen futuristisch uit, maar zijn ook handig. Zo kun je namelijk thuis in de garage of wanneer je de Model X dicht tegen een andere auto hebt geparkeerd toch makkelijk uitstappen. De deuren maken gebruik van sensoren waardoor ze andere objecten, zoals muren en auto’s, niet zullen raken. En geven de auto een tof karakter mee.

2016

De Tesla Model X is de laatste nieuwe auto in de afgelopen drie jaar, en zal tevens de laatste dure auto zijn voor de komende tijd. Tesla is namelijk hard bezig met het ontwerpen van de Model 3, welke ‘slechts’ 31.000 euro zal gaan kosten. De Model X kent dus een wat hoger prijskaartje en zal vanaf minimaal een kleine 120.000 euro te koop zijn. Je kunt ‘m in de tweede helft van 2016 op de Nederlandse markt verwachten en daarna dus op de Nederlandse weg zien rondrijden. Gaaf!

Check ook:

Reageer op artikel:
Tesla presenteert de Model X; indrukwekkende prestaties en awesome vleugeldeuren
Sluiten