Mark Hofman
Mark Hofman Cars 22 okt 2019

Tesla duidelijk: nieuwe Roadster nog beter dan verbluffend prototype

Tesla heeft een paar boeiende voertuigen in de pijplijn zitten. Niet alleen komt het bedrijf met een volledig elektrische pickup truck, maar introduceert het ook de nieuwe generatie Roadster. Een auto waarvan CEO Elon Musk beweert dat het “de snelste auto die we ooit gemaakt hebben” is.

Tijdens de onthulling van de Tesla Semi, eind 2017, zagen we ook voor het eerste de Tesla Roadster 2 opduiken. Een sportieve auto met, op z’n zachts gezegd, leipe specificaties. Tijdens het evenement liet Elon Musk weten dat de auto in een kleine 2 seconden optrekt naar een snelheid van 100km per uur. Iets dat er, in combinatie met een topsnelheid van 402 kilometer per uur en een actieradius van 998 kilometer, voor zorgt dat fans van het merk niet kunnen wachten op deze auto.

Tesla duidelijk: “Roadster 2 op alle fronten beter dan het prototype”

Hoe indrukwekkend dat ook allemaal mag klinken, volgens Tesla’s hoofddesigner Franz von Holzhausen zal de daadwerkelijke Roadster 2 nog veel indrukwekkender zijn dan het prototype. Dit maakt hij bekend tijdens de meest recente aflevering van de Ride the Lighting podcast. Volgens Holzhausen is de Roadster 2 dusdanig in ontwikkeling geweest, dat het daadwerkelijk beter is dan het prototype dat getoond is in 2017.

“Hij is nog steeds in ontwikkeling en heeft nog meer tijd nodig. Maar geloof me als ik zeg dat hij nog beter wordt dan de versie dat we onthuld hebben. De Roadster 2 is op alle fronten beter dan het prototype.”

In de tweet van Tesla hieronder is te zien hoe snel de Roadster 2 optrekt.

Over details wilde de hoofddesigner van Tesla nog niets zeggen, maar hij gelooft wel degelijk dat deze auto steeds dichter bij het “ultieme voertuig” komt. En als alles volgens plan verloopt zal de Roadster 2 in 2020 in productie gaan.

Daarmee zijn we een stap dichter bij het “ultieme voertuig”, maar moeten we daar wel aardig wat geld voor neerleggen. Er wordt gesproken over het feit dat het instapmodel van de Roadster 2 de consument zo’n $200.000 zal kosten.

Reageer op artikel:
Tesla duidelijk: nieuwe Roadster nog beter dan verbluffend prototype
Sluiten