Cars 3 jan 2019 Noah Korevaar

Tesla Roadster 2020 imponeert in felle (en de meest afstotende) kleuren

We hebben al uitgebreid kennis gemaakt met de Tesla Roadster, de supercar van Elon Musk die pas volgend jaar in productie gaat. In de tussentijd worden we zoetgehouden met een aantal briljante bewerkte foto’s van fans.

Tesla Roadster in nieuwe kleuren

We hebben de Tesla Roadster vooralsnog enkel in het rood en in het wit gezien. De auto werd al in november 2017 onthuld, maar gaat dus pas in 2020 in productie. Met Tesla‘s geschiedenis wat productieproblemen betreft zit jij voorlopig dus nog niet in deze elektrische bolide.

Fervente fans gingen alvast met Photoshop aan de gang, zodat we de Roadster in meer dan het rood en het wit kunnen bewonderen. De specificaties van de bolide zijn de droom van elke autoliefhebber: een 200 kw/h batterij levert een bereik op van 1000 kilometer.

Bovendien gaat de supercar van nul naar honderd in slechts 1.9 seconden, en binnen 4.2 seconden zit je op 160 kilometer per uur. Er komt zelfs een speciale SpaceX Package waarbij rakettechnologie wordt gebruikt in de auto. De elektrische droom van Elon Musk wordt echter niet goedkoop, met een basisprijs van 200.000 dollar.

Een Reddit-gebruiker met de naam LordZeekos heeft de Roadster omgetoverd in het blauw:

Tesla Roadster 2020 Elon Musk

Het ziet er indrukwekkend geloofwaardig uit, gezien de kleuren digitaal zijn bewerkt. Het gaat dus om een foto van een rode Roadster, die achteraf in Photoshop blauw is gemaakt.

Vervolgens ging een Redditor genaamd PhonicUK ermee aan de slag. Hij toont de Tesla Roadster in het blauw, groen, zilver, zwart, oranje, pearl black, signature red en electric blue:

De meest afstotende kleur onder rokers

Een derde gebruiker gooide voor de grap een kleur genaamd Pantone 448 C over de auto. Die kleur dook op toen de Australische overheid zocht naar de beroerdste kleur voor sigaretverpakkingen. Onderzoeksbureau GfK koos de bruine kleur uit na zeven onderzoeken naar welke kleur als het meest afstotend werd ervaren onder 1000 rokers.

Tesla Roadster 2020 Elon Musk

Toch ziet de Tesla Roadster er zelfs in die afgrijselijke kleur strak uit, dus dat zegt wat. Tesla gaat naar verwachting de Roadster in kleinere oplages produceren dan bijvoorbeeld de Model 3. Zelfs die massaproductie-wagen is in een beperkt aantal uitvoeringen beschikbaar. De kans dat de bovenstaande kleuren echt de weg op gaan, is dus nihil.

Reageer op artikel:
Tesla Roadster 2020 imponeert in felle (en de meest afstotende) kleuren
Sluiten