Cars 8 sep 2018 Ilona Braam

Koenigsegg bezig met redesign eigen motoren door Tesla Roadster

Toen elektrische auto’s voor het eerst op de wegen verschenen, waren traditionele automakers nog niet echt onder de indruk. De auto’s hadden te maken met een relatief klein bereik en waren ook nog niet dusdanig krachtig dat verbrandingsauto’s bedreigd werden. Inmiddels zijn we al wat jaartjes verder en zijn EV’s bezig geweest met een behoorlijke inhaalslag. Het is een dusdanige inhaalslag dat zelfs de Zweedse automaker Koenigsegg, na het horen over de capaciteiten van de Tesla Roadster, toch maar terug naar de “tekentafel” ging om de motoren van zijn supercars te redesignen.

Redesign om Tesla Roadster bij te houden

Dit laat Koenigsegg oprichter Christian von Koenigsegg weten in een gesprek met Top Gear. Hij gaf aan dat de automaker is begonnen met het aanpassen van zijn motoren, zodat hun supercars de Tesla Roadster bij zouden kunnen houden. Het gaat vooral om het feit dat de Roadster binnen 1,9 seconden vanuit stilstand een snelheid van 96 km per uur kan behalen. De Koenigsegg oprichter geeft aan dat hij het genânt vindt.

Tesla roadster

Hybride motor blijft

De automaker blijft bij zijn hybride motoren, maar gaat deze koppelen aan een directe aandrijving en ongestuurde motor technologie. Ook geeft Koenigsegg aan dat ze de compressie ratio van een Turbo V8 motor zouden kunnen tweaken, wat voor een boost zou zorgen van 600pk zonder dat de motor over zijn limiet heen gaat. Dat zou theoretisch gezien moeten zorgen voor een motor die goed is voor een snelheid van 402 km per uur binnen 14 seconden.

Dat klinkt goed, maar het is natuurlijk de vraag wanneer we de nieuwe motoren in actie zullen zien. Er zijn wel geruchten over een Ragnarok supercar van Koenigsegg, welke een behoorlijke boost in paardenkracht zou krijgen. In de tussentijd heeft Tesla onlangs eindelijk weer nieuwe foto’s gedeeld van de Roadster en we kunnen niks anders zeggen dan dat het een strakke auto is. Volgens de planning zouden we er in 2020 in rond kunnen racen.

Engadget

Reageer op artikel:
Koenigsegg bezig met redesign eigen motoren door Tesla Roadster
Sluiten