Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Cars 17 nov 2017

Tesla verrast met nieuwe Roadster: snelste productieauto ooit gemaakt

Tesla heeft gisteravond tijdens het Tesla Semi event een nieuwe Roadster gepresenteerd. Elon Musk is duidelijk erg trots op Tesla’s nieuwste elektrische supercar.

Tesla onthult meer dan de Semi truck

Je bent gewaarschuwd; het volgende stukje tekst staat vol superlatieven. Dat komt doordat de nieuwe Tesla Roadster echt een bijzonder geval is. Het is namelijk de snelste productie-auto die ooit is gemaakt.

Gisteravond zou Tesla zijn allereerste elektrische vrachtwagen presenteren, genaamd de Semi truck. Maar wie heeft het nog over de elektrische tuck? Want na de presentatie van de Semi bleek dat Tesla nog iets voor ons in petto had: een nieuwe Roadster.

In 2008 was de Roadster de eerste productiewagen van Tesla. Musk beloofde al een aantal jaren een volledig nieuwe Roadster, waarvan de conceptversie gisteren eindelijk werd onthuld.

Tesla

De cijfers van de Roadster liegen er niet om

Naast het feit dat de elektrische auto er uit ziet om door een ringetje te halen, zijn de cijfers ook niet verkeerd. De nieuwe elektrische auto van Tesla beschikt namelijk over drie elektromotoren, een 200 kWh batterij en duizend kilometer bereik. Je kunt dus bijna in een keer naar Milaan rijden zonder je auto op te hoeven laden.

”A hardcore smackdown to gasoline cars” – Elon Musk

Daarnaast heeft de auto ook nog tienduizend Nm, en een 0 tot 100 km/u sprint in 1,9 seconden. En o ja, de topsnelheid gaat voorbij de vierhonderd kilometer per uur.

Tesla

Naast dat deze nieuwe elektrische auto snel is, moet hij ook nog comfortabel zijn. De auto is namelijk een vierzitter dus je kunt met het hele gezin genieten rondjes touren in deze car. Tenminste, als je 250.000 dollar kunt neerleggen, met daarbovenop nog 50.000 extra om de auto te reserveren.

Tesla Roadster

Musk noemde de nieuwe elektrische Tesla Roadster ”a hardcore smackdown to gasoline cars”. En daar heeft hij waarschijnlijk gelijk in. Ferrari en Porsche zullen deze nieuwe auto wellicht iets minder leuk vinden.

We zijn benieuwd of deze nieuwe Chill modus ook wordt ingebouwd in het nieuwe paradepaardje van Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla verrast met nieuwe Roadster: snelste productieauto ooit gemaakt
Sluiten