Cars 5 sep 2018 Noah Korevaar

Tesla Roadster schittert in zeer strakke nieuwe foto’s

Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat de Tesla Roadster werd onthuld door Elon Musk. We werden destijds getrakteerd op een aantal strakke persfoto’s, maar daar bleef het dan ook bij. Tot nu.

Tesla Roadster schittert in nieuwe afbeeldingen

De ambitieuze autofabrikant heeft namelijk een aantal nieuwe persafbeeldingen van de Roadster gedeeld. Ook hierin blijkt opnieuw hoe sterk Tesla in marketing en design is.

De strakke sportwagen komt uitstekend tot zijn recht in de nieuwe afbeeldingen. De twee foto’s met de rode uitvoering komen uit de serie waar we al eerder kennis mee maakten.

De witte Tesla Roadster is naar verluidt enkel een behuizing, en kan dus niet echt de weg op. Het is hetzelfde model dat onlangs getoond werd tijdens een vergadering voor aandeelhouders.

Tesla roadster Tesla roadster

Met de looks zit het dus wel goed, maar we zijn vooral benieuwd naar de praktijk. De Roadster moet het ultieme bewijs worden dat elektrische auto’s niet onder hoeven te doen voor traditionele auto’s.

Musk claimt dat de sportauto binnen 1.9 seconden naar de 100 kilometer per uur kan optrekken. Dat zijn getallen die je normaal associeert met een hypercar.

Het blijft echter niet alleen bij snelheid. Tesla claimt dat de Tesla Roadster een bereik heeft van duizend kilometer. Dat is overigens geen toekomstmuziek: de auto komt in 2020 al op de markt.

Tesla roadster

Althans, als we de autofabrikant moeten geloven. Tesla staat bekend om zijn zeer rekbare deadlines en beloftes die lang niet altijd volledig worden nagekomen.

Verwacht in het komende decennium in ieder geval een stortvloed aan high-performance elektrische auto’s. Met het hoge bereik van de Roadster lost Musk een van de grootste nadelen van elektrische auto’s op.

Gaat dit dan eindelijk de katalysator van een revolutie worden? Met een prijskaartje van 200.000 dollar voor het standaard model blijft dat voorlopig de vraag…

 

Electrek

Reageer op artikel:
Tesla Roadster schittert in zeer strakke nieuwe foto’s
Sluiten