admin
admin Cars 21 nov 2017

De Tesla Roadster is nog sneller dan gedacht en kan mogelijk zelfs vliegen

Eind vorige week verraste Tesla vriend en vijand door uit het niets hun nieuwe Roadster te tonen. Dit zou hun eerste eigen sportwagen moeten worden en ze pakken het meteen goed aan. Volgens Elon Musk gaat dit namelijk de snelste productiewagen ooit worden. De lat wordt dus hoog gelegd, maar als het aan de Zuid-Afrikaan ligt kan deze nog een stuk hoger.

Het begon allemaal met een simpele tweet. Elon Musk plaatste een foto van de Tesla Roadster met daarbij het onderschrift “0 to 100 km/h in 1.9 sec.” Deze foto hadden we nog niet eerder gezien en laat nogmaals zien dat de Roadster meer gaat zijn dan alleen een snelheidsmonster. Hij is simpelweg ook nog bloedmooi.

Een vliegende Tesla Roadster?

Niet veel later verschenen er nog twee Tweets en die waren een stuk interessanter. Het begon met de onthulling dat de 1,9 seconden van toepassing is op het basismodel van de Tesla Roadster. Er gaat ook nog een special option package komen die de auto naar een nog hoger niveau gaat tillen. Vooral dat laatste is interessant, want volgens Elon mogen we dat misschien letterlijk gaan nemen.

Hij hint er namelijk overduidelijk naar dat de dikste versie van de Tesla Roadster niet alleen nog sneller gaat zijn, maar mogelijk ook nog kan vliegen. Natuurlijk gaat dat tweede qua veiligheid en regelgeving een moeilijk verhaal worden, maar het is een stap in de goede richting. Musk is een pionier op het gebied van elektrisch rijden, dus wie weet gaat hij dat ook wel zijn als het aankomt op vliegende auto’s. Maak ook kennis met de Hesla, Tesla Model S op waterstof, ontwikkeld door Nederlanders!

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
De Tesla Roadster is nog sneller dan gedacht en kan mogelijk zelfs vliegen
Sluiten