Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 29 sep 2018

Tesla onthult “Stormtrooper” versie Tesla Roadster

Hoewel Tesla’s Model 3 op het moment behoorlijk wat aandacht opeist in het nieuws, is de elektrische automaker natuurlijk ook nog met andere modellen bezig. Zo verwachten we volgend jaar de baanbrekende Tesla Roadster, waar we eind vorig jaar in de Tesla Design Studio al kennis mee mochten maken in het rood. Onlangs verschenen er echter op Reddit en Imgur foto’s van een nieuwe witte editie, die Tesla fans bijzonder lijken aan te spreken. De Roadster lijkt in het wit namelijk op een Stormtrooper uit de Star Wars Saga en wat is er beter dan Tesla of Star Wars? Een Tesla Star Wars auto natuurlijk.

Stormtrooper Roadster spreekt aan

De foto’s van de “Stormtrooper” Roadster zijn gemaakt tijdens het Grand Basel auto evenement in Zwitserland, dat aan het begin van de maan plaatsvond. Bezoekers konden de witte editie in alle glorie bewonderen, voor zijn officiële lancering. Het nieuwe design lijkt toch meer aan te spreken dan het bekende rode model en de post met de foto’s stond opeens zelfs op nummer dertien op de lijst van de Reddit posts met de meeste stemmen.

Tesla Roadster

Nieuwe Tesla Roadster in 2020

Helaas zal het nog wel even duren voordat we de auto daadwerkelijk op de weg zien verschijnen. Volgens de planning zou dat in 2020 moeten gebeuren en Tesla kennende zou het best kunnen dat er ook nog wat vertraging optreedt. In ieder geval zou het wel een beest van een auto moeten worden en zou hij vanuit stilstand binnen 1,9 seconden naar een snelheid van 96 km per uur moeten schieten. Verder zou de Tesla Roadster een topsnelheid krijgen van 402 km per uur en zou het ding goed zijn voor 10.000Nm koppel.

Tesla Roadster wit

Twee accu’s in één

Voorlopig zijn dit echter nog theoretische specificaties en zou het bij de daadwerkelijke auto altijd nog anders kunnen zijn. Onlangs liet Elon Musk weten dat de 200 kilowattuur batterij van de Roadster eigenlijk twee Model S P100 batterijen zijn, die samen zijn gevoegd. Het is Tesla blijkbaar gelukt om de modules samen te voegen, zonder de andere componenten en de behuizing twee keer zoveel ruimte in beslag nemen. De dubbele module zou zelfs 20 procent minder ruimte in beslag nemen dan wat je zou verwachten en volgens Musk zouden ze dit nog kunnen verbeteren met 10 of misschien zelfs 20 procent.

Tesla Roadster
Tesla Roadster

De Tesla Roadster is niet alleen voor fans inspirerend, maar ook voor andere automakers. Zo is Koenigsegg zelf weer aan het werk geslagen om de eigen motoren te redesignen door de Tesla auto.

Inverse

Reageer op artikel:
Tesla onthult “Stormtrooper” versie Tesla Roadster
Sluiten