Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tesla 10 nov 2018

Tesla Semi wordt een energie-hongerig monster

Onlangs was het spanning en sensatie toen Tesla’s Semi vrachtwagen in het wild werd gespot en niet lang daarna op YouTube verscheen. Uren na het YouTube filmpje verschenen ook foto’s online van het prototype, terwijl de Semi zijn weg maakte door de VS. En als er één ding duidelijk is geworden na deze verschijnen is dat de vrachtwagen behoorlijk wat energie nodig heeft.

Opladen bij drie Supercharger punten

Afgezien van YouTube gebruiker StevenMConroy, spotte ook Reddit-gebruiker Jace11 de Semi in het wild en merkte een paar interessante dingen op aan het voertuig. Hij was namelijk getuige van de Semi bij een oplaadstation en opvallend genoeg werd de vrachtwagen aan maar liefst drie verschillende superchargers punten gekoppeld tijdens het opladen. De drie oplaadkabels kwamen samen in een hub, welke weer verdween in de cabine. Ook opvallend is dat de achterkant van de truck eraf gehaald was om te kunnen opladen.

Tesla Semi

Krachtigere oplaadstations voor Tesla Semi

Gezien de drie verschillende oplaadpunten, ziet het ernaar uit dat de Semi behoorlijk wat energie nodig heeft om de batterij helemaal “vol te gooien”. Ook lijkt het niet de doen om de vrachtwagens telkens bij de normale Superchargers op te laden. Tesla kondigde eerder gelukkig al aan  een netwerk van megachargers te bouwen, waarbij er in Amerika om de 643 km een megacharger zou komen. Deze zouden de Semi binnen een half uur kunnen opladen.

Tesla Semi

1,6 megawatt megachargers

Hoeveel power deze megachargers precies zullen leveren is echter nog onbekend. Het team achter YouTube kanaal KManAuto en Teslarati zouden echter de oplaadpoort van dichtbij hebben bekeken en schatten dat de megachargers tot 1,6 megawatt zouden kunnen leveren. Dit baseren ze op het design van de poort met acht pinnen, wat doet vermoeden dat vier supercharger connectors samen zijn gebundeld in één, samen met het feit dat de vrachtwagen volgens Tesla minder dan twee kilowattuur per 1,6 km zou verbruiken.

We zullen het gaan merken wanneer de Semi eindelijk officieel gelanceerd wordt. Op het moment hebben we natuurlijk nog te maken met prototypes. In de tussentijd werkt Telsa ook nog aan een pickup truck, die volgens Elon Musk een soort cyberpunk Blade Runner truck wordt.

Inverse

Reageer op artikel:
Tesla Semi wordt een energie-hongerig monster
Sluiten