Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 24 nov 2017

Tesla is serieuze concurrent met verrassende prijs voor nieuwe Semi elektrische vrachtwagen

Eind vorige week presenteerde Tesla de Semi elektrische vrachtwagen. Het doel van Tesla is om alle dieselvrachtwagens te vervangen met elektrische uitvoeringen. Het was ten tijde van de presentatie nog niet bekend hoeveel de vrachtwagen zou gaan kosten. Nu wel.

Tesla maakt prijskaartje bekend

Tesla heeft op haar website bekend gemaakt dat de Semi zal worden verkocht voor een startprijs van 150.000 dollar, dat is zo’n 126.600 euro. Dit geldt voor de uitvoering die een bereik heeft van 480 kilometer. De uitvoering met een bereik van 800 kilometer zal 180.000 dollar (zo’n 151.925 euro) gaan kosten. Wie de vrachtwagen wil reserveren, wat nu kan, moet daarvoor wel iets meer dan 16.000 euro extra neerleggen.

Tesla zou Tesla niet zijn als ze geen bijzondere uitvoering zouden hebben van deze truck. Voor 200.000 dollar (168,800 euro) kun je een zogenaamde ”Fouders Series” vrachtwagen bestellen. Dit betekent dat je een van de eerste 1000 trucks koopt.

elektrische vrachtwagen

Tesla Semi: redelijke prijs

In vergelijking met de wat simpelere dieselvrachtwagens zijn deze prijzen niet zo exorbitant hoog als verwacht. Al helemaal gezien het feit dat het bedrijf van Elon Musk belooft dat je rond de 168.800 euro zal besparen over de gehele levensduur van de vrachtwagen. Dit komt doordat hij minder energie verbruikt en de kosten van elektriciteit goedkoper zijn dan diesel. Het feit dat hij elektrisch is zal zich op lange termijn dus ruimschoots terug moeten betalen.

De prijzen die de autofabrikant heeft vrijgegeven zijn basisprijzen. Wie de cabine van zijn vrachtwagen nog wat verder gecustomized wil hebben, of een aantal aanpassingen onder de motorkap wil doen, zal hier uiteraard aardig wat extra geld voor neer moeten leggen.

Zoals in ons vorige artikel vermeld zal de productie van de elektrische vrachtwagen in 2019 starten, net als die van de nieuwe Roadster. De grote transportbazen kunnen dus nog even nadenken over deze grote investering in een aantal hypermoderne vrachtwagens.

Ondanks dat sommige vrachtwagenchauffeurs wellicht niet zo warmlopen voor een elektrische vrachtwagen, hebben een aantal grote Amerikaanse spelers al bestellingen geplaatst: de Walmart en Loblaws. Er zullen er vast meer volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla is serieuze concurrent met verrassende prijs voor nieuwe Semi elektrische vrachtwagen
Sluiten