Mark Hofman
Mark Hofman Cars 9 aug 2019

Software-updates voor je auto: deze features voegde Tesla in 2019 toe

Tesla heeft al lang en breed bewezen dat het de toekomst van autorijden flink kan veranderen. Of het nu gaat om de AutoPilot feature of het feit dat auto’s nieuwe functies krijgen door software-updates: het is simpelweg indrukwekkend om te zien. Zeker wanneer je alle nieuwe features, die door middel van updates zijn doorgevoerd, op een rijtje zet.

Deze features voegde Tesla met software-updates toe

Mensen met een Tesla op de oprit zullen het afgelopen regelmatig tegen nieuwe features aangelopen zijn. Het bedrijf van Elon Musk voegt nieuwe features toe aan hun auto’s en doet dat met hetzelfde gemak als dat je smartphone voorzien wordt van nieuwe features. Tesla heeft tot nu toe in 2019 flink wat nieuwe functies toegevoegd via deze weg, die het bedrijf zelf als over-the-air updates beschrijft. Van hilarische features tot aan functies die je Tesla veiliger maakt: ze zijn allemaal doorgevoerd.

Om jou een overzicht te geven van alle features die zijn verschenen in 2019 (tot nu toe) hebben

Februari 2019

In februari dit jaar kregen Tesla gebruikers drie nieuwe features voor hun auto’s. Zo werden de Sentry Mode, Dog Mode en Dash Cam verbeteringen doorgevoerd.

Sentry Mode

Tesla’s zijn geavanceerde en (naar ons idee) mooie auto’s. Niet alleen voor mensen die er eentje willen kopen, maar ook voor criminelen. Om de Tesla’s beter te beveiligen tegen inbraak en diefstal, heeft het bedrijf de Sentry Mode uitgerold in februari dit jaar. Deze feature zorgt ervoor dat de omgeving van de Tesla, wanneer hij onbeheerd wordt achtergelaten, constant bewaakt wordt door de camera’s van de auto. Dit schrikt niet alleen dieven af, maar betrapt ze ook nog eens op heterdaad wanneer ze de auto proberen te stelen.

Dog Mode

De Dog Mode werd in februari dit jaar doorgevoerd en op de redactie werden we helemaal gek. Wat begon als een grappige vraag op Twitter, rolde uiteindelijk als daadwerkelijke feature uit. Tesla zorgt ervoor dat honden (of andere dieren) die in de auto achtergelaten worden veilig kunnen verblijven. De airco blijft aanstaan en het welzijn van het dier wordt op het grote scherm in de gaten gehouden. Zo voorkom je dat mensen in paniek de ramen doorslaan wanneer ze een hond in een auto zien zitten, die ook nog eens in de volle zon staat.

Dash Cam-verbetering

In versie 9.0 introduceerde Tesla een Dash Cam-feature en deze werd in februari een stuk uitgebreider. Videobeelden kunnen vanaf dat moment ook opgenomen en opgeslagen worden.

Tesla update: maart 2019

Het opladen van de accu kan voor Tesla-eigenaren nog flink wat tijd kosten, maar daar heeft de producent iets op gevonden.

On-Route Battery Warm Up

Wanneer jij als eigenaar richting een Supercharger-stTesla

ation gaat om je accu op te laden, gaat je Tesla er vanaf nu voor zorgen dat je sneller klaar bent. Dit doet de auto door de accu te verwarmen wanneer je naar zo’n station navigeert. Op het moment dat je aankomt bij een laadpunt, zal de accu de optimale temperatuur hebben om zo snel mogelijk te laden. Iets dat ervoor zorgt dat je Tesla 25% sneller opgeladen is.

On Route Battery Warm
On Route Battery Warm Up Bron: Tesla

Mei 2019

Zoals gezegd zorgt Tesla ook voor meer veiligheid op de weg. Iets dat met de over-the-air update van mei verbeterd werd.

Lane Departure Avoidance and Emergency Lane Departure Avoidance

Lane-keeping is een belangrijk element van Tesla. Het systeem is dusdanig ontworpen dat jij niet onbedoeld je rijstrook verlaat. Lane Departure Avoidance zorgt ervoor dat dit goed nageleefd wordt door de auto correctief te sturen wanneer deze de rijstrook dreigt te verlaten. Een handeling die met Emergancy Lane Departure Avoidance altijd van kracht is.

Tesla updates: juni 2019

Nederlanders met een Tesla moesten het voorheen met een Engels display doen, maar kunnen sinds juni ook aan de bak met hun eigen taal. Oh, en er zijn nu games te spelen in je Tesla.

Nieuwe talen

Met deze update voor ondersteunt het touchscreendisplay nu tien verschillende talen. Naast Engels zijn dat Frans, Frans (Canada), Italiaans, Nederlands, Zweeds, Koreaans, Japans, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees (Taiwan) en Traditioneel Chinees (Hong Kong).

Het touchscreendisplay ondersteund vanaf deze update tien nieuwe talen. Frans, Frans (Canada), Italiaans, Nederlands, Zweeds, Koreaans, Japans en Chinees (vereenvoudigd, traditioneel en Hong Kong) zijn toegevoegd.

Tesla Arcade

Voor vermaak zag Tesla Arcade in juni 2019 het daglicht. Hierdoor krijgt de gebruiker toegang tot een groeiende verzameling aan games. Hier lees je daar meer over.

Reageer op artikel:
Software-updates voor je auto: deze features voegde Tesla in 2019 toe
Sluiten