Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 28 dec 2017

Geen grap: Elon Musk schiet de nieuwste Roadster met een raket van SpaceX naar Mars

Elon Musk zit vol met grootse plannen, maar van grootspraak lijkt weinig sprake. Hoe bizar de plannen van de beste man ook zijn, hij voert ze vaak wel uit. Een van Musk’s laatste plannen is om de nieuwste Tesla Roadster de ruimte in te schieten. En wel binnenin een Falcon Heavy raket van zijn bedrijf SpaceX. Geen grap.

De Roadster gaat de ruimte in

De CEO van zowel Tesla als SpaceX brengt zijn twee compleet verschillende bedrijven wat dichter bij elkaar door Tesla’s nieuwste Roadster naar Mars te sturen. Musk heeft al een aantal maanden het bizarre plan om een rode Roadster naar de rode planeet te sturen, maar besloot een tijd geleden het plan toch niet uit te voeren.

SpaceX heeft echter foto’s op Twitter geplaatst die het tegendeel suggereren. In het onderschrift staat ‘A Red Car for the Red Planet‘. Er kan geen misverstand over bestaan dat we hier de Tesla’s nieuwe rode parel zien binnenin een raket van SpaceX.

Op de foto die Musk zelf op Instagram plaatste is te zien hoe de auto in de Falcon wordt geladen. Het is de bedoeling dat de raket uiteindelijk op Mars zal landen, maar zowel SpaceX als Musk zelf hebben toegegeven niet zeker te weten of de raket het daadwerkelijk tot de rode planeet haalt. Als de raket uit elkaar knalt zou dat niet de eerste keer voor een SpaceX-product zijn. En deze keer zou dan ook een ‘onschuldige’ Roadster sneuvelen. Dat kan Musk in ieder geval weinig schelen, en waarom zou hij ook..

Er is nog geen datum bekend waarop de rode auto de ruimte in wordt geschoten om de rode planeet te bereiken. De verwachting is echter dat het ergens in 2018 zal plaatsvinden. Maar even serieus, de grote vraag is toch gewoon: WHY? Waarom wil Musk zo graag een Tesla de ruimte in schieten? Gewoon omdat het kan? Het blijft bijzonder. Gek of briljant, als je het ons vraagt is hij absoluut beide.

De Roadster werd een maand geleden samen met de Semi gepresenteerd (Tesla’s elektrische vrachtwagen). Ken je dit vreemde nieuwtje over de Roadster al?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen grap: Elon Musk schiet de nieuwste Roadster met een raket van SpaceX naar Mars
Sluiten