Mark Hofman
Mark Hofman Cars 14 sep 2020

Nieuwe Tesla Superchargers laden auto’s van andere merken gratis op

Er zijn een aantal nieuwe Tesla Supercharger-punten die een wel heel bijzondere functionaliteit hebben. Naast het feit dat elektrische auto’s van het bedrijf zelf er opgeladen kunnen worden, zijn ook auto’s van andere fabrikanten op te laden. Alleen dan wel helemaal gratis.

Op dit moment lijkt het te gaan om een bug, maar bepaalde media denken toch aan een andere constructie. Zo zou het te maken kunnen hebben met de Europese wetgeving.

Tesla Supercharger punten laden auto’s gratis op

Nederlandse website The Next Web vat te boel uitstekend samen. Het verhaal begon bij Nextmove, een Duits YouTube-kanaal. In een nieuwe video werd een Volkswagen ID.3 opgeladen bij een van de nieuwe Tesla Supercharger punten in Duitsland. Opvallend, want normaal gesproken werkt dit niet. Maar toch was dit niet het meest opvallende van de hele video. Uiteindelijk wisten de mensen van Nextmove verschillende elektrische auto’s van andere fabrikanten op te laden, zonder er ook maar een cent voor te betalen.

Al snel gingen de verhalen dit weekend rond. Waar websites als Electrek en Autoblog spreken van een fout in het systeem, denken de mensen van CleanTechnica’s aan de Europese wetgeving op dit gebied. Die wetgeving moet ervoor zorgen dat bepaalde Tesla Supercharger-punten ook beschikbaar moeten zijn voor elektrische auto’s van andere merken. Een ontdekking die gedaan werd toen een Renault Zoe op een Supercharger-punt in Nederland gewoon opgeladen kon worden.

Permanente oplossing

Het feit dat de boel gratis is voor mensen zonder Tesla, dat is uiteraard wel echt een fout. Mocht Tesla er al voor kiezen om bewust gratis stroom weg te geven, dan zal het bedrijf dit zeker weten niet bij elektrische auto’s van andere merken doen. De kans is dus klein dat dit geintje enige tijd blijft duren.

Mocht er daadwerkelijk gehoor gegeven worden aan de Europese wetgeving, dan zal Tesla met een wat permanentere oplossing komen. En wanneer dat zover is verwachten we daar zonder twijfel bevestiging over. Later meer dus.

 

Reageer op artikel:
Nieuwe Tesla Superchargers laden auto’s van andere merken gratis op
Sluiten