Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 22 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla teaset met indrukwekkende acceleratie video next-gen Roadster

In 2017 mochten we kennismaken met de Tesla Roadster en sindsdien is de wereld aan het wachten op het next-gen model dat volgens Elon Musk de allersnelste productie auto zal gaan worden. Nu weten we dat Elon Musk er soms een handje van heeft om wat te overdrijven, maar in dit geval lijkt dat overdrijven wel mee te vallen. Tesla heeft namelijk een teaser video online gezet, waarin we alvast een voorproefje krijgen van hoe hard de Tesla Roadster wel niet optrekt. En we moeten zeggen dat het er toch redelijk indrukwekkend uitziet.

Teaser video Tesla Roadster

Uiteraard zijn er over de jaren heen behoorlijk wat foto’s van de aankomende Tesla Roadster gelekt, maar eigenlijk hebben we nog nooit echt een duidelijke video gezien van de auto. Hieraan maakt Tesla nu zelf een einde en de video werd dan ook vol trots gepost op het Twitter account van de automaker. We zien de auto met een behoorlijke vaart richting de camera aan komen sjezen en Tesla laat in een comment nog weten dat de Roadster sneller van 0 naar 96 km per uur gaat dan dat je de tekst kan lezen.

Zero to sixty in onder 2 seconden

De Roadster zou namelijk binnen 1,9 seconden vanuit stilstand een snelheid van 96 km per uur kunnen bereiken. Mocht dat inderdaad zo zijn, zou de auto een stuk sneller zijn dan behoorlijk wat supercars. Daarnaast zou de Tesla een topsnelheid hebben van meer dan 400 km per uur en binnen 4,2 seconden een snelheid van 160 km per uur kunnen halen.

Volgens de planning zal de Tesla Roadster ergens volgend jaar op de wegen verschijnen, maar we moeten erbij zeggen dat de automaker in het verleden redelijk vaak deadlines niet heeft gehaald. Het blijft dus de vraag of het volgend jaar inderdaad zover is. In de tussentijd heeft Elon Musk ook weer andere plannen voor de Roadster en zou hij bizar genoeg de auto willen laten zweven.

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor techliefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla teaset met indrukwekkende acceleratie video next-gen Roadster
Sluiten