Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 5 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe acquisitie Tesla vormt toekomst elektrische auto’s

Wat gebruikers van elektrische auto’s misschien wel als een van de meest frustrerende factoren zien, is een beperkte actieradius. Ondanks het feit dat Tesla’s al aanzienlijk verder kunnen rijden op een volle accu dan concurrenten, kan het altijd beter. Iets wat ook daadwerkelijk gaat gebeuren nu Maxwell Technologies is overgenomen door het bedrijf van Elon Musk.

Tesla slaat handen ineen met Maxwell Technologies

Tesla heeft voor 218 miljoen dollar het in San Diego gevestigde bedrijf Maxwell Technologies overgenomen. Met de samenwerking probeert het bedrijf van Elon Musk meer efficiënte, duurzame, batterijen te produceren voor zijn elektrische auto’s. De overname van Maxwell’s is voor Tesla vooral interessant omdat het bedrijf veel ervaring heeft in het produceren van lithium-ion batterijen die gebruikmaken van zogenoemde ultracapacitors. Dankzij de ultracapacitors kunnen accu’s makkelijker korte krachtuitbarstingen leveren. Ook is het dankzij deze techniek makkelijker om accu’s sneller te laden en ontladen, zijn ze beter bestand tegen lage en hoge temperaturen, kunnen ze makkelijker geladen worden tijdens het remmen en worden de accu’s voorzien van een langere levensduur.

Nu zijn ultracapacitors niet zo’n uniek stukje technologie om er een heel bedrijf voor over te nemen. De “dry electrode technology”, welke gebruikt wordt voor het maken van die ultracapacitors, is dat overigens wel. Het bedrijf zegt dat deze technologie, welke kan worden toegevoegd aan batterijen of dergelijke chemicaliën, voor een flinke upgrade zorgt. Zeker op het gebied van performance laat het zich gelden. Daarnaast is het ook meer kosteneffectief dan de gebruikelijke “wet electrode technology”.

Tesla Batterijen elektrische auto's

Elon Musk, bedenker van Tesla, is al enige tijd geïnteresseerd in ultracapacitors en hun potentie. De acquisitie van Maxwell geeft hem vervolgens het talent, en de bronnen, om deze in toekomstige voertuigen uit te proberen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe acquisitie Tesla vormt toekomst elektrische auto’s
Sluiten