Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Cars 29 aug 2019

Tesla geeft V2-Superchargers een flinke update zodat je nog sneller kunt laden

Ondanks dat de gloednieuwe V3-Superchargers steeds dichterbij komen, heeft Tesla besloten om de V2-laders toch nog een update te geven. Waar het opladen voorheen tot 120 kW ging zal dit binnenkort verhoogd worden.

Tesla verhoogd piekvermogen Europese Superchargers

Het is altijd positief als bedrijven ondanks de komst van een nieuw product nog steeds naar de huidige versie blijven omkijken. Een goed voorbeeld hiervan is Tesla, die de huidige V2-Superchargers een update wil gaan geven.

Waar deze laders tot voor kort nog begrensd waren tot 120 kW wil het bedrijf dat gaan verhogen tot 150. Dit terwijl er nu al enkele modellen blijken te zijn die een piekvermogen van 138 kW hebben.

Wij denken dat een dergelijke vernieuwing wel goed ontvangen gaat worden. Met name omdat blijkt dat de Tesla oplaadpunten nog steeds volop gebruikt worden:

De bedoeling is dat vrijwel ieder Tesla model binnenkort instaat zal gaan zijn om tot 150 kW te laden, met uitzondering van de Model 3 Standard Range Plus uitvoering.

V3 Superchargers

Ondanks deze update zijn de nieuwe V3-superchargers nog steeds in aantocht. Deze staan gepland om eind dit jaar nog in Europa te verschijnen.

Met deze nieuwe variant zullen Tesla modellen voortaan nog sneller kunnen worden opgeladen, met een piekvermogen van wel 250 kW.

Meer Tesla

Er is de afgelopen tijd echter ook minder goed nieuws rondom het bedrijf van Elon Musk verschenen. Zo werd onlangs door meerdere partijen beweerd dat de zonnepanelen van Tesla brandgevaarlijk zouden zijn.

Deze controverse heeft ervoor gezorgd dat Walmart (die enkele panden van deze zonnepanelen heeft voorzien) een aanklacht tegen het bedrijf heeft ingediend.

Reageer op artikel:
Tesla geeft V2-Superchargers een flinke update zodat je nog sneller kunt laden
Sluiten