Mark Hofman
Mark Hofman Cars 7 mrt 2019

Tesla V3 Supercharging legt de lat bijzonder hoog

Fast Charging is anno 2019 niet alleen meer voor de smartphone bedoeld. Waar elektrische auto’s onze zorgen over het milieu een beetje wegnemen, komen er wel degelijk zorgen kijken over oplaadtijden en accucapaciteit. Gelukkig heeft Tesla, zeker op dat eerste gebied, een oplossing gevonden met de nieuwe V3 Supercharging upgrade. Een verbetering die wel heel erg veel lijkt te beloven. 

Grote belofte Tesla V3 Supercharging

Wie een Tesla in de garage heeft staan (of op de parkeerplaats aan de overkant) zal zich zonder enige twijfel wel eens zorgen maken over zijn accu. Rijders van elektrische auto’s krijgen er door het alternatief rijden een kopzorg bij. Zo moet er niet alleen rekening gehouden worden met de accucapaciteit, maar ook over de oplaadtijd. Iets wat de nieuwe V3 Supercharging upgrade van Tesla overigens wel lijkt op te lossen. Mocht het bedrijf aan de verwachting voldoen, dan is het straks mogelijk om je oplaadtijd met 15 minuten te verminderen.

De oplaadtijd van Tesla’s elektrische voertuigen wordt onder andere bepaald door de power output. Deze piekt op dit moment op zo’n 120 kW. Met de gloednieuwe V3 Supercharging, en de 1 MW meegeleverde stroomkast, krijgt Tesla het voor elkaar om charging rates van 250 kW te bereiken per auto. Dit zou er in theorie dus voor kunnen zorgen dat je straks met 5 minuten oplaadtijd, zo’n 120 kilometer kunt rijden. Dit zou theoretisch betekenen dat je in een uur tijd tot wel 1609 kilometer kan opladen. Mocht de accu uiteraard ooit zo groot worden.

Daarnaast rolt Tesla ook een firmware upgrade uit waardoor de feature On-Route Battery Warmup beschikbaar wordt. Zoals de naam al een beetje weg geeft wordt de batterij automatisch opgewarmd wanneer je de route naar een Supercharger uitstippelt. Wanneer je op je bestemming aankomt zal de batterij een perfecte temperatuur hebben om zo efficient mogelijk op te laden. Zelfs zonder V3 supercharging kan dat de oplaadtijd al met 25% inkorten.

Tesla Model 3 Elektrische auto's

Tesla test V3 supercharging in de Bay Area, waar het in eerste instantie alleen voor de model 3 beschikbaar wordt. De Model S en Model X zullen beiden binnenkort volgen.

Reageer op artikel:
Tesla V3 Supercharging legt de lat bijzonder hoog
Sluiten