Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Rides 13 jul 2020

Tesla verlaagt startprijs van long range-versie Model Y

Wil je een Tesla Model Y kopen? Dan is er goed nieuws! De aanschafprijs van de long-range-versie is een stukje goedkoper geworden.

Natuurlijk hoort een Tesla niet bij de goedkoopste auto’s die je kunt aanschaffen. Maar als je het geld wel hebt, biedt het er zeker waar voor. Toch is hij nu een klein beetje meer betaalbaar geworden door een verlaging in prijs, blijkt uit berichtgeving van Electrek.

Prijsverlaging voor Tesla

Voorheen had de Tesla Model Y een catalogusprijs van boven de 50.000 dollar. Die prijs is nu met een kleine 3.000 dollar vermindert. Nu kost de auto 49.990 dollar. Er zijn nu twee versies die van het Model Y worden aangeboden. De Long Range Dual Motor AWD en de Performance-versie. Die laatste versie heeft onder andere een 16 kilometer per uur hogere topsnelheid, 21” wielen, Performance remmen, een lagere wielophanging en aluminium pedalen. Voor die laatste versie betaal je wel 10.000 dollar meer.

Eerder was er nog een standaardversie van de auto te bestellen. Deze heeft Tesla echter geschrapt. Elon Musk laat op Twitter weten dat die beslissing genomen is omdat het bereik dan onder de 400 kilometer zou liggen, wat nog steeds hoger is dan menig elektrische auto van andere merken. Dat is volgens de topman echter te laag, waarop besloten is om het niet uit te brengen. Met een prijs van 45.000 dollar ligt dat nog steeds bijna 5.000 dollar lager dan de verlaagde prijs van de long range versie. Vermoedelijk is de prijs dan ook gedaald om de consument enigszins tegemoet te komen. Tesla zelf heeft nog niets over de reden van de prijsverlaging verteld.

Hogere prijs in Nederland

In Nederland ligt die prijs een stuk hoger. Dat komt door de belastingen die op een aankoop van een auto erbij komen. De prijzen liggen hier op 64.000 euro van de long range-versie en 70.000 voor het performance-model. Deze prijzen waren echter nog voor de prijsverlaging. Mogelijk gaat de Nederlandse prijs dus ook nog iets verder naar beneden.

Voor Tesla lijkt het allemaal niet zo heel veel uit te maken. Eerder werd namelijk bekend dat de automaker nu het meest waardevolle autobedrijf ter wereld is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla verlaagt startprijs van long range-versie Model Y
Sluiten