Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 4 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Tesla’s volgende auto is van het slot te halen met je iPhone

Tesla’s eerstvolgende auto beschikt over ultra-wideband ondersteuning, dat komt naar buiten dankzij FCC-documenten die door The Verge naar buiten zijn gebracht. Door deze ondersteuning wordt het mogelijk om je Tesla in de toekomst van het slot te halen met je iPhone.

Tijdens WWDC20 kondigde Apple de nieuwe functie CarKey aan. Hiermee wordt het mogelijk om je iPhone ook als autosleutel te gebruiken. Niet alleen voor de modellen die destijds zijn aangekondigd, maar dus ook voor de nieuwe Tesla.

iPhone als autosleutel voor je Tesla

Op 9 september meldde Tesla zes nieuwe producten/functionaliteiten aan bij de FCC. Het gaat om twee sleutelhangers, een beveiligingscontroller en een aantal “endpoints” die in het frame van de auto kunnen worden verwerkt. The Verge maakt duidelijk dat drie van deze zes nieuwe producten gebruik maken van ultra-wide band. Dankzij die ontwikkelingen kunnen de nieuwe producten de nieuwe autosleutel-technologie die Apple en Samsung ontwikkelen gebruiken.

Klinkt als slechts een verwachting, maar de technologie staat uitgebreid beschreven in de FCC documenten. Daaruit blijkt dat Tesla wel degelijk van plan is om de technologie te gebruiken voor smartphones die beschikken over Ultra-Wideband. Zo kun je met je smartphone niet alleen snel en makkelijk checken waar je auto precies staat, maar is deze ook van het slot te halen.

Benieuwd naar het verhaal van The Verge of de documenten inzien? Klik dan op deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla’s volgende auto is van het slot te halen met je iPhone
Sluiten