Ilona Braam
Ilona Braam Rides 4 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo gaat Tesla de verzekeringswereld op zijn kop zetten

Als je een auto hebt, ontkom je er niet aan om hier ook een verzekering voor af te sluiten. Hierdoor ben je gedekt voor allerlei onheil dat je met je auto kan overkomen. Maar auto’s worden steeds veiliger met allerlei rijhulpsystemen en met de komst van elektrische auto’s worden de onderhoudskosten ook lager. Verzekeringsmaatschappijen passen echter hun premies hier niet adequaat op aan. Tesla vindt dit niet kunnen en is bezig met een plan om dit drastisch te veranderen.

InsureMyTesla: goedkoper verzekeringsplan

Tesla heeft speciaal voor eigenaars van (uiteraard) Tesla auto’s een verzekeringsplan in het leven geroepen, genaamd InsureMyTesla. Dit plan is goedkoper dan traditionele verzekeringsplannen, omdat het ook rekening houdt met factoren zoals het Autopilot veiligheidssysteem en het feit dat de onderhoudskosten lager liggen dan bij traditionele auto’s. Daarnaast wordt je Tesla vervangen als het binnen het eerste jaar na aankoop onherstelbaar beschadigd wordt.

Tesla Model X

Tesla neemt het heft in eigen handen

In twintig landen wereldwijd werd deze verzekeringspolis al aangeboden in samenwerking met lokale verzekeringsmaatschappijen. Vorige maand was eindelijk ook Amerika aan de beurt. Daar werkt Tesla samen met Liberty Mutual om Tesla rijders tegemoet te komen. Elon Musk is uiteraard groot voorstander van dit project en is van mening dat verzekeringsmaatschappijen hun premies voor Tesla auto’s inderdaad moeten verlagen. In februari liet hij zelfs weten dat wanneer verzekeringsmaatschappijen dit niet zouden doen, Tesla zelf met een oplossing zou komen, mocht dit nodig zijn.

Elon Musk

Tesla bundel met auto, verzekering en onderhoud

De automaker heeft als toekomstbeeld, dat ooit Tesla’s verkocht zullen worden inclusief het onderhoud en de verzekering. Automobilisten zouden dan een soort bundel kopen, in plaats van alleen een auto. Met dit soort ideeën en de implementatie van InsureMyTesla, schudt het bedrijf de verzekeringswereld op.

Verzekeringsmaatschappijen voelen zich bedreigd door zelfrijdende auto’s

Volgens een rapport van KPMG zullen verzekeringsmaatschappijen het in de toekomst steeds moeilijker krijgen naarmate auto’s steeds veiliger worden. Binnen 25 jaar zou de sector zelfs met 40 procent kunnen inkrimpen. Een rapport van Bank of America en Merrill Lynch geeft aan dat verschillende verzekeraars zich zelfs bedreigd voelen in hun bedrijfsmodel door de komst van autonome auto’s.

Het lijkt dus tijd te worden dat de verzekeraars hun plannen iets aanpassen, aangezien voorspeld wordt dat we tegen 2020 massaal met elektrische auto’s te maken zullen krijgen en ook steeds meer met de autonome variant. En behalve auto’s doen ook de motoren mee met het nieuwe tijdperk. Deze elektrische motor van Yamaha is uitgerust met kunstmatige intelligentie en komt zelf naar je toe rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Insider

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo gaat Tesla de verzekeringswereld op zijn kop zetten
Sluiten