Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 11 jan 2018

Tesla is (eindelijk) begonnen met de productie van het Solar Roof

Het is al sinds mei mogelijk om Tesla’s zonnepanelen van de toekomst te bestellen. Het Solar Roof zou in 2018 worden geleverd, en het lijkt er op dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Het bedrijf is namelijk gestart met het fabriceren van de futuristische dakpannen.

Tesla slingert de fabriek aan

Volgens Reuters is Tesla begonnen met het maken van hun zonnepanelen in de fabriek in Buffalo, New York. Het Solar Roof van het bedrijf van Elon Musk is een compleet dak waarin de panelen subtiel verwerkt zitten. Weg met die lelijke blauwe blokken, en hallo mooi dak waar weinig aan op te merken is.

Solar Roof

Het bedrijf is ook begonnen met het controleren van de huizen van mensen in de VS die al een pre-order hebben geplaatst voor het Solar Roof. Het plaatsen van een pre-order op de zonnepanelen kostte ongeveer 837 euro. Het aanleggen van de eerste dakpannen zou al in de zomer van 2017 beginnen, maar niet geheel verrassend liep het proces vertraging op.

Het Solar Roof werd al op de huizen van een aantal medewerkers van het bedrijf van Musk geïnstalleerd als een pilot. Nu de pilot met succes is afgerond en de kinderziekten uit de dakpanelen zijn gehaald, is het bedrijf er klaar voor om ze te installeren bij de consument.

Solar Roof: minder kosten, meer energie besparen

Tesla claimt dat zijn zonnepanelen tien tot vijftien procent minder kosten dan het plaatsen van een nieuw dak plus traditionele zonnepanelen. Volgens Elon Musk zelf zal het bedrijf de beste cellen hebben voor de laagste prijs. Net zoals het de beste batterijcellen heeft voor de laagste prijs.

Rolar Roof

Dat neemt niet weg dat de installatie van Tesla’s hypermoderne en innovatieve zonnedak duur is. Een dak dat met 35 procent van de dakpannen zonne-energie opwekt, kost omgerekend zo’n 215 euro per vierkante meter. Wel blijft het dak 30 jaar lang zonne-energie opwekken, en zal je op lange termijn geld en energie besparen.

Solar Roof

Ben je geïnteresseerd in het Solar Roof? Check dan hier hoe je zelf een bestelling kunt plaatsen en eer specificaties over het dak. Ben jij nog niet helemaal overtuigd van het nut van duurzame energie? Laat je dan overtuigen door de wetenschap. Of doe met de informatie wat je wilt ;-).

Reageer op artikel:
Tesla is (eindelijk) begonnen met de productie van het Solar Roof
Sluiten